(özel Haber) 'Çiçeğin Başkenti'Nde İlginç Koltuk İntikamı!

"Çiçeğin Başkenti" diye anılan Bayındır'da seçimleri, CHP'li aday Dr.Ufuk Sesli kazandı.

(özel Haber) 'Çiçeğin Başkenti'Nde İlginç Koltuk İntikamı!
Kazandı kazanmasına ancak ilginç bir ayrıntı Bayındır seçimlerini öne çıkarttı. Zira; Bayındır'ın AK Partili tek belediyesini 5 yıl aradan sonra tekrar CHP'ye kazandıran Dr.Sesli, AK Partili Başkan Mehmet Kertiş'in 2009 seçimlerinde, 11 oy farkla koltuğundan ettiği CHP'li eski Başkan Alaattin Çapuk'un eniştesi oluyor. Yani; Bayındır'ın CHP'li çiçeği burnunda doktor başkanı, eniştesinin siyasi intikamını 5 yıl sonra almış bulunuyor.
BU FİLMİ 2009'DA GÖRMÜŞTÜK
Aslında Bayındır'da 5 yıl önce ve 5 yıl sonra yaşananlar gözönüne alındığında, adeta insan kendi kendine, "Biz bu filmi görmüştük" demeden edemiyor. Zira; 2009 yerel seçimlerinde, zamanın CHP'li Belediye Başkanı Alaattin Çapuk'tan başkanlığı, tıpkı bugün olduğu gibi itirazlar ve sayımlar sonucu 11 oy gibi bir farkla alan AK Partili Başkan Mehmet Kertiş, 5 yıl sonra aynı akıbete kendisi uğradı. 2014 seçimleri, 2009'u aratmadı. Başkanlığı CHP'nin kazandığı ortaya çıkınca, bu kez AK Parti bastı itirazı. Sandıklar açıldı, oylar yeniden sayıldı. Gergin saatler yaşandı. AK Partili ve CHP'li vekiller Bayındır'ı mesken tuttu. Hatta, "2009'da Bayındır'da bir kaza oldu" diyerek, Kertiş'in başkanlığını kerhen eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adeta intikam alırcasına 28 saati süren nöbetin ardından, CHP'nin 124 oyla kazandığının açıklanmasıyla, derin bir "ohh" çekerek ilçeden ayrıldı.

KERTİŞ'TEN İLGİNÇ SİTEM
CHP'li rakibi Dr.Ufuk Sesli karşısında başkanlık koltuğunu çok az bir oy farkı ile kaybeden eski Başkan Mehmet Kertiş, sonucun kendisini çok üzdüğünü belirtirken, "Bayındır, tıpkı gıda zehirlenmesi gibi, hizmet zehirlenmesi yaşadı. Bizim Bayındır için yaptıklarımızı bugüne kadar kimse yapmadı ama fark atmamız gerekirken, çok az bir oyla kaybettik" diyor. Kendisini destekleyenlere göre, haksız da değil hani. Çiçekçilik deyince Türkiye'de hemen akla gelen Bayındır, geçtiğimiz 5 yıl boyunca İstanbul ve Ankara'ya milyonlarca çiçek göndererek yöre çiçekçisini adeta zengin etti. Bunda en büyük pay ise Bayındır'ı 5 yıl boyunca yöneten AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'ti. Başkan Kertiş'in bağlantıları ve Bayındır'da kurdurduğu Süsbir Kooperatifi aracılığı ile yöre çiçekçisi adeta ihya oldu. Önceki Başkan Alaattin Çapuk'un başlattığı Çiçek Festivalleri'ni devam ettirerek, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladı. Başkan Kertiş'in hizmetleri bununla sınırlı kalmadı. Bayındır'ın Osmanlı döneminden kalan Hacı Sinan Camii ve Külliyesi başta olmak üzere, ilçedeki eski han ve hamamları, bir kiliseyi, tarihi Hükümet Binası'nı ve Bayındır Belediye Başkanlığı Hizmet Binası'nı restore ettirerek ilçeye önemli tarihi zenginlik kattı. Ayrıca ilçe halkının 60 yıldan fazla yapımını beklediği "Ankara Yolu" olarak bilinen İzmir-Bayındır-Beydağ karayolunu hükümet yatırımları arasına aldırarak Bayındır'a kadar yapımını sağladı.

PEKİ, AK PARTİ'Yİ DİZE GETİREN DR.UFUK SESLİ KİM?
Bayındır'ın yeni Başkanı Dr.Ufuk Sesli, 2009 seçimlerine kadar Bayındır Belediye Başkanlığını üç kez yapan CHP'li Alaattin Çapuk'un kızkardeşinin eşi, yani eniştesi. Bayındır'da 25 yıldır tıp doktorluğu yapan Sesli, bu süre içerisinde, kayınbiraderinin de Başkan olması dolayısıyla çabuk tanındı ve özellikle Hükümet Doktorluğu yaptığı için de halk arasında kısa sürede çok sevildi. Bayındırlılarla sağlık konusunda güçlü diyaloglar kuran Dr.Sesli, üç dönem başkanlıktan sonra yeniden siyasete girmek istemeyen eski Başkan Alaattin Çapuk'un, kendisini işaret etmesiyle bu işe girdi. Halkla diyaloglarına güvenen Sesli, beklediği başarıyı da elde etmekte gecikmedi. Ancak şansı da kendisine yardım etti. Zira; Bayındır'da eski vali yardımcısı Ardahan Totuk'u aday gösteren CHP'nin bu tercihi, Totuk'un beklenmedik bir kaza geçirmesi ve ayağını incitmesiyle, ibrenin Sesli'ye dönmesine neden oldu. Sesli'nin, kayınbiraderi Alaattin Çapuk'un da perde arkasından desteği ile adaylığı kabul etmesiyle seçimlere girildi.

KIRAN KIRANA SEÇİM
30 Mart yaklaşırken, AK Partili mevcut Başkan Mehmet Kertiş ve CHP'nin adayı Dr.Ufuk Sesli, kıyasıya bir yarışa girdi. İki güçlü rakip, Bayındır merkezin yanısıra Bütünşehir yasası ile merkeze bağlanan köyleri mesken tuttu. Köylerde adam adama markaj yapıldı. Bayındır'ın içini imar ederek puan topladığına inanan Başkan Kertiş'in karşısında, 25 yıldır sağlıklarına baktığı Bayındır köylüleri ile diyaloğuna güvenen Dr.Sesli'nin mücadelesinden galip çıkan taraf, Bayındır'ın eniştesi oldu. Şimdi, Bayındır'ı bu kez 5 yıl CHP'li Dr.Ufuk Sesli yönetecek. Bakalım, 5 yıl sonra neler yaşanacak, onu da herkes bekleyip görecek.
Kaynak: İHA