İsrailli Turistlere Bulgaristan'da Sıkı Koruma

Bulgaristan'ın Sarafovo Havaalanı'nda, İsrailli turistlerin bulunduğu bir otobüse bombalı saldırı düzenlenmesi sonucunda, beş turistin hayatını kaybetmesinin ardından ülkede İsrailli turistlerin güvenliğiyle ilgili alınan olağanüstü tedbirler sürüyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sıkı güvenlik önlemleri altında Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehrinin Sarafovo Havaalanı'daki özel koridordan geçerek ülkeye giriş yapan İsrailli turistlerin yakınına kimse bırakılmıyor.
Tel Aviv-Burgaz uçuşlarını gerçekleştiren yolcu uçaklarının havaalanına inmesinden saatler önce terminal binası güvenlik taramasından geçiriliyor. İsrail'den Burgaz'a turist taşıyan uçakların kalkış ve iniş saatleri hakkında güvenlik gerekçesiyle havaalanının internet sitesinden veya havaalanı içindeki panolardan bilgi verilmiyor.
İsrailli turistleri havaalanından otellere taşıyan otobüsler ise güvenlik noktalarında bekletiliyor ve yanlarına başka araçların park etmesine kesinlikle izin verilmiyor.
Bulgar turizm sektörü temsilcileri bu yaz yaklaşık 130 bin İsralli turistin ülkeye gelmesini bekliyor.
Bulgaristan'ın Burgaz kentinde, 18 Temmuz 2012 tarihinde Sarafovo Havaalanı'nda, içerisinde İsrailli turistlerin bulunduğu bir otobüse bombalı saldırı düzenlenmesi sonucunda, beş İsrailli turist ve Bulgaristan vatandaşı otobüs sürücüsü ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA