Başkan Özkan Görevi Devraldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimini en yakın rakibi MHP’li Nurullah Kıratlı’ya 2 bin 536 oy fark atarak kazanan AK Partili Süleyman Özkan, görevi eski başkan DP'li Kasım Karahan’dan devraldı.

Başkan Özkan Görevi Devraldı

Halef ve selef belediye başkanlarının birbirlerine görevi devretmeleriyle ilgili Belediye Meydanında tören düzenlendi.

Yaklaşık 2 bin vatandaşın hazır bulunduğu devir teslim törenine, belediye meclis üyeleriyle birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılarak destek verdi. AK Parti'nin gövde gösterisine dönüşen devir teslim töreninde ilk konuşmayı Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan yaptı. Özkan, halkın kendilerine gösterdiği teveccühten dolayı minnettarlık duyduklarını dile getirdi. Parti rozetini çıkardığını ifade eden Başkan Özkan, “Bu günden itibaren Simav’ın Belediye Başkanıyım. Oy versin vermesin icraatlarımızla Simav’da her kesin başkanı olmaya özen göstereceğim. Şimdi artık laf değil icraat zamanı. Simav’a hizmet için ekibimle birlikte kolları sıvadık. Durmak yok, işe devam” diye konuştu.

Simav halkına kendilerine gösterdiği güvene layık olmaya çalışacaklarını kaydeden Özkan, “Ben bundan sonra sadece partimin değil, tüm Simav halkının belediye başkanıyım. Herkesi kucaklıyorum. Bize oy verenin de vermeyenin de belediye başkanı olacağım. Bu yüzden belediyeye adım atmadan önce parti rozetimi çıkarıyorum” dedi.

Simav’a şeffaf bir belediyecilik anlayışının hakim olacağını vurgulayan Özkan, seçim döneminde halka verdikleri sözlerin tamamını hiç eksiksiz yerine getireceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan eski Belediye Başkanı Kasım Karahan, 5 yıl önce devir aldığı belediye başkanlığını yakın çalışma arkadaşı olan Süleyman Özkan’a vermekten büyük onur duyduğunu anlattı. Karahan, “Öyle inanıyorum ki, Süleyman Özkan kardeşim ve ekibi, Simav’ın başarı çıtasını daha üst noktalara taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Simav’ın yeni Başkanı Özkan eski başkan Kasım karahan’a 5 yıllık hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Kesilen kurbanın kanı törene katılan partililer ve vatandaşlar tarafından alnına sürülen Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, dualar eşliğinde meclis üyeleriyle birlikte çiçek bahçesine dönüşen belediye başkanlığı makamına geçti.

Bir süre makamda oturan Özkan, daha sonra belediye meclis üyeleriyle birlikte salona çıkarak törene katılan vatandaşlarla tek tek tokalaştı, tebrikleri kabul etti. Törene katılan vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA