'Sürü Yönetimi Elemanları' 5 Yıldızlı Otelde Kepenek Giydi

Konya'da bir proje kapsamında düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı" kurslarına katılan çobanlar sertifikalarını, 5 yıldızlı otelde düzenlenen törenle aldı.

Konya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen kepenek giyme törenine, Konya Valisi Muammer Erol, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende, Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı, Konya Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği ve Karatay Ziraat Odası'nın destekleri ile düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı" kurslarını başarıyla tamamlayan 710 kursiyerden temsili olarak 30'una sertifikaları verildi.

- Artık belgeli meslek
Koyun yetiştiriciliği yapmakta olan işletme sahipleri, kendi işletmesinde ya da aile işletmesinde sürü yönetimi elemanlığı yapan gençler ve gelecekte sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin katıldığı eğitimler sonunda verilen sertifikalarla, çobanlık mesleğinin de belgeli bir meslek haline geldiği belirtildi.
Karatay ilçesinde farklı bölgelerde düzenlenen kurslarda, sürü yönetiminde güvenlik, merada hayvan bakımı, koyun ve keçi ırkları, sağım teknikleri, küçükbaş hayvanlarda bakım ve ıslah, hayvanlarda zapturapt, hayvan hastalıkları gibi konularda eğitimler verildiği öğrenildi.
Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler ile zooteknist ve Konya Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde görevli personel tarafından verilen ve 120 saat süren eğitimlerde, sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere 80 saat teorik, 40 saat uygulamalı dersler verildiği kaydedildi.
Kurslarda dereceye girerek başarılı olanlara, içinde kepenek, heybe, bıçak, ayakkabı, el feneri, yağmurluk, eldiven ve berenin yer aldığı çoban seti hediye edildi.
Kaynak: AA