Polisin Okula Diktiği Fidanları Öğrenciler Koruyacak

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesindeki Çobanlar Ortaokulu'nun bahçesine, İlçe Emniyet Amirliği ve okul öğrencileri tarafından 55 fidan dikildi. Toprakla buluşan fidanların bakımı ve onların korunması görevi öğrencilere verildi.

Çobanlar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı Toplum Destekli Polislik Bürosu tarafından, başlatılan proje kapsamında ilçedeki okul, bahçe, mezarlık ve yol kenarlarına 3 bin fidanın dikileceği bildirildi.

Proje kapsamında Çobanlar Ortaokulu'nda Kaymakam Kenan Aktaş, İlçe Emniyet Amiri Ajdan Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Sezgin, AK Parti İlçe Başkanı Abdil Tıkır, okul yönetimi ve öğrencilerin katılımı ile 55 fidan toprakla buluştu.
Fidan dikim törenine ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Kaymakam Aktaş, dikilen fidanların belirli aralıklarla bakımlarının öğrenciler tarafından yapılacağını ifade etti.

Aktaş, öğrencilerin bu sayede sosyalleşip, ruhen ve psikolojik olarak rahatlayacaklarını söyledi.

Projenin, İlçe Emniyet Amirliği bünyesinde gerçekleştirildiğinin bilgisini veren Aktaş, şöyle konuştu:
"Ağaç sevgisini çocuklarımıza benimsetmek istiyoruz. Bununla ilgili yola çıkarak, çocuklarımızı toplumsallaştırma, sosyalleştirme temel hedefimiz. Bu konunun önemli noktası dikilen her fidan çocuklara zimmetleniyor. Bu da çok önemli bir şey... Onlara aidiyet duygusunu kazandırma amaçlarından birisi bu proje. Bu doğrultuda öğrencilerimiz, dikilen fidanların belli aralıklarla bakımını yapacaklar ve gerekli özeni gösterecekler. İnşallah proje amacına ulaşır."
İlçe Emniyet Amiri Uysal ise dikilen her bir fidana, o fidanı diken öğrencinin isminin yazıldığını anlattı. Böyle bir uygulama ile öğrencilerin fidanlara daha çok sahip çıkacağını düşündüklerini dile getiren Uysal, etkinliğe gösterilen ilgiden de memnun olduklarını söyledi.

Okula 55 fidan dikildiğini anımsatan Uysal, yıl boyunca belediyenin gösterdiği alanlarda 3 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA