Malatya 'kendini oku'maya çağırıyor

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı açıldı. 'Kendini Oku' temasıyla düzenlenen fuara 236 yayınevi ve 205 yazar katılıyor. Kitap severler 4 Mayıs saat 22.00'ye kadar fuarı ziyaret edebilecek.

Malatya 'kendini oku'maya çağırıyor
Açılış törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ulusal ve yerel yazarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile başlayan törende daha sonra Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Fuarın bu yıl ki onur konuğu ise yazar Gülten Dayıoğlu oldu.

"Göğsümüz kabardı"

Açılışta konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, daha önce yapılan kitap fuarının Malatya'ya yakışır bir şekilde yapıldığını söyledi. Vali Şahin, 'Malatya kadimden beri bir kültür şehridir. Okuyanı, yazanı, düşüneni ve dünyaya bir takım mesajlar verenlerinin eksik olmadığı bir şehirdir. İlim ve irfan kentidir. Malatya yürüyüşüne okuyarak ve yazarak devam edecek. Fuarı biraz daha genişletmiş durumdayız. Mekan darlığı olmasına rağmen fuar kökleşmesi adına burada yapıldı. Belli bir süre sonra çok daha geniş mekanlarda buluşacağız. Bu seneki fuarın teması 'Kendini Oku '.Bu özellikle seçilmiş bir temadır. Aslında Anadolu'nun kadimden beri yaptığı şeydir. Hep kendini okuya gelmiştir. Hep kendini tanımaya ve kendi eksikliklerini tamamlayarak çevresine de rol model olmuştur Anadolu insanı. Öncelikle kendimizi okumalıyız, kendimizi, ailemize ve çevremizdekilere nasıl davranmalı ve neler yapmalıyız. Bunu bir daha tefekkür edelim dedik. Bu yıl katılmak isteyen çok sayıda yayınevinin bir kısmı dışarıda kaldı. Ama bu yayınevlerine önümüzdeki yıllarda yer ayıracağız' dedi.

"Televizyona değil kitaba zaman ayırın"

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kitaba az, televizyona fazla zaman ayrılmasını eleştirerek, insanlara okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini kaydetti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kültürel anlamda son yıllarda büyük işler başarıldığının altını çizerek, fuardaki asıl amacın Kitap ve Kültür Fuarı ile birlikte Kültür Haftası düzenlemek olduğunu söyledi.

Dayıoğlu: 50. yılımda gurur duydum

3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın Onur konuğu Yazar Gülten Dayıoğlu ise, 'Çocuğumuzu nasıl gıdalarla doyuruyorsak, ruhsat yapılarını doyurmak için de bol bol kitap okutmalıyız' dedi. Yazar Dayıoğlu, 'Beni 50. yılımda büyük bir kadirbilirlikle buraya davet etmeleri beni gerçekten gururlandırdı. Herkese sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Kitap zihnin besinidir. Nasıl ki çocuklarımızın büyümesi için onları besliyoruz. Kitaplar da zihinsel ve ruhsal yapılarını doldurmak için kitapla buluşturup beslemeliyiz. Burada ruh, zihin ve bir beyin fırtınası yaşadığımızı düşünüyorum' şeklinde konuştu.