Danışma Bürosu Vatandaşın Ayağına Geldi

Altındağ Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulayacağı bölgeler arasında yer alan Beşikkaya Mahallesi Cinderesi bölgesinde, vatandaşların tüm sorularına cevap verebilecek “Danışma Bürosu” açıldı.

Danışma Bürosu Vatandaşın Ayağına Geldi

Mahalle sakinleri, merak ettikleri sorulara artık danışma bürosunda cevap buluyor. Bölgede evi bulunan ve yıkılmasını talep eden vatandaşlar, dilekçelerini danışma bürosuna teslim ediyor, personeller ise dönüşüm hakkında mahalle sakinlerine bilgi veriyor. Danışma Bürosu 1652’nci Cadde’de, Peyami Tepe Camii’si altında vatandaşlar hizmet veriyor.

Cinderesi Bölgesi’nde evi olan ve yıkılmasını talep eden vatandaşlar, nüfus cüzdanı ve varsa tapularıyla birlikte danışma bürosundan kayıt yaptırabiliyor. Henüz 2 gün önce açılmasına rağmen danışma bürosunda kentsel dönüşüm için yaklaşık 200 kayıt yapıldı. Bölgede dönüşümün uygulanması için mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerekli. 650 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu Cinderesi mevkiinde vatandaşlar söz hakkının kendilerinde olmasından memnun. Merak edilen tüm sorulara yanıt verilebilen “Danışma Bürosu” bölge halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

“BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”
Mahalle sakinlerinden Yaşar Bektaş, Cinderesi Bölgesi’nde kentsel dönüşümün çok gerekli olduğunu söyledi.

Altındağ’ın her tarafında olduğu gibi bu bölgede de yapılacak olan dönüşümün vatandaşlar için hayırlı olacağını belirten Bektaş, “Bir an önce mahallemizin yıkılmasını istiyoruz. Yıllarca gecekondularda çok zor şartlarda yaşadık. Artık bizim de evlerimiz yıkılsın, rahata kavuşalım. Başkanımıza çok güveniyoruz.” dedi.

“SOKAK DEDİKODULARIYLA KAYBEDECEK ZAMAN YOK.”
30 yıldır Cinderesi Bölgesi’nde oturduğunu dile getiren Zeynep Aydın ise danışma bürosunun bölgede büyük bir eksikliği ortadan kaldırdığını ifade etti.

Aydın, danışma bürosu sayesinde kentsel dönüşüm hakkında bilgi sahibi olduklarının altını çizerek, “Soracağımız sorular için Belediye’ye gitmek zorunda kalıyorduk. İmkanı olup da gidemeyenler hep sağdan soldan duyduklarımızla bilgi sahibi oluyorduk. Dedikodu çok, herkes başka bir şey söylüyordu. Danışma Bürosu çok iyi oldu. Sokak dedikodularıyla kaybedecek zaman yok. Evlerimiz yıkılsın artık” dedi.

Kaynak: İHA