Burhaniye’de Semazenli Kutlu Doğum Gecesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (Besiad) düzenlediği semazenli Kutlu Doğum Gecesi’nde büyük coşku yaşandı.

Burhaniye’de Semazenli Kutlu Doğum Gecesi

İlçenin Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Gecesi, Ahmet Kaptan’ın Kur’an okumasıyla başlarken, Erdem Kızılkaya da, Kutlu Doğum Sohbeti yaptı. Daha sonra sahneye çıkan Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mürşit Kavurmacı’nın okuduğu ilahiler büyük ilgiyle dinlendi. Sahnelenen, semazen gösterileri de coşkuyu artırdı. Etkinliğin son bölümünde de daha önce düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Besiad Başkanı Davut Doğuç, sanatçı Mürşit Kavurmacı’ya bir buket çiçek vererek teşekkür etti. Sunuculuğunu Murat Ceylan’ın yaptığı geceyi, müftü Oğuz Metin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin İnceefe, belediye meclis üyeleri Sabri Yaşar, Ali Galip Baş ve yaklaşık 700 Burhaniyeli izledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Meclis Üyesi Sabri Yaşar, “Ben özellikle manevi duyguların doruğunda bir gece yaşattıkları için organize edenleri kutluyorum. Böyle etkinliklerin Burhaniye’mizde daha çok yapılmasını istiyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Baş da, “Yapılan etkinlik harikulade. Semazenli gösteri çok güzeldi. Sanatçılar Peygamber (S.A.V.) efendimizi bir defa daha anımsattılar. Kur’an’ımızı bir sefer daha anlattılar. Harika bir hazırlama, harika bir organizasyon. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MHP İlçe Başkanı Hüseyin İnceefe de, “Burhaniye’mize böyle güzel katkı yapan herkese teşkilatım ve kendim adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Hepsi de bir birinden değerli semazenler izledik. Hepsi de birbirinden güzel çok güzel ilahiler dinledik. Gerçekten çok güzel bir gece oldu. Allah, yapanlardan da, emeği geçenlerden herkesten razı olsun. Saygılar sunuyorum” dedi.

Besiad Başkanı Davut Doğuç ise, “Amacımız, efendimizi anlatmaktı. Bunda da muvaffak olduğumuzu düşünüyorum inşallah. Geceye katılanlara teşekkür ediyorum. Allah, razı olsun herkesten. Teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA