Tacizciden şaşırtan savunma!

Üniversiteli genç kıza tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Faruk Coşkun'dan şaşırtan savunma: Onu tanıdığım başka bir bayan arkadaşa benzettim. Ama taciz etmedim.

Tacizciden şaşırtan savunma!
Samsun’da üniversiteli bir genç kızı, sözle ve elle taciz edip hakaretlerde bulunduğunu iddiasıyla tutuklu yargılanan 27 yaşındaki Faruk Coşkun, 8 yıl 9 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Coşkun, "Onu tanıdığım başka bir bayan arkadaşa benzettim. Ama taciz etmedim" dedi.

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre 1.97 promil alkollü olan Faruk Coşkun, akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte Gençlik Parkı’nda yürüyen üniversite öğrencisi 24 yaşındaki G.D.isimli genç kızı takip etti. Ardından da parkın ortalarına doğru geldiğinde aniden G.D.’ye arkadan sarılarak elle tacizde bulundu. Genç kızın karşı çıkması üzerine de küfür ederek hakaretlerde bulundu. Genç kız ve arkadaşlarının tepki göstermesi üzerine Coşkun parktan ayrıldı.

G.D.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Faruk Coşkun, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan son duruşma ise savunma yapan sanık, "Onu tanıdığım başka bir bayan arkadaşa benzettim. O yüzden arkasından sarıldım. Ancak bağırıp dönünce o olmadığını anladım. Korktuğum için de kaçtım. Elle taciz etmedim" diye konuştu.

Daha önceki duruşmaya katılan G.D. ağlayarak verdiği ifadesinde bir arkadaşının doğum gününe gittiklerini söyleyerek, "Parktan geçiyorduk. Bu sırada sanık önümüze geçti. Bana bu çiçeği kimden aldın diyerek bağırıp hakaret ve küfür etmeye başladı. Kolumdan çekiştiriyordu. Kaçtım ama beni yakalayıp elle tacizde bulundu. Birara elinden kurtuldum ve otobüse binip polisi aradım" diyerek şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanığın cinsel saldırı ve hakaret suçunun sabit olduğunu, olay nedeniyle G.D.’nin ruh sağlığının bozulduğunu belirterek Faruk Coşkun’a 8 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası verdi.