Mısır'daki Patlamalar

Kahire Üniversitesi, Mısır'ın başkenti Kahire'de dün meydana gelen patlamalar nedeniyle, 2010 yılından bu yana bir ilke imza atarak "polislerin kampüslerde konuşlanmasına" izin veren bir karar aldı.

Kahire Üniversitesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, kampüslerde güvenliğin sağlanması konusunda karar alındığı, buna göre, polislerin kampüse girebileceği ve konuşlanabileceği belirtildi.
Kararın, dün meydana gelen ve üniversitenin güvenliğini tehdit eden "terör olayları" nedeniyle alındığı ifade edilen açıklamada, kampüste bulunacak polislerle koordinasyon içinde güvenlik önlemlerinin arttırılacağı aktarıldı.
Kahire Üniversitesi Rektör Yardımcısı İzzeddin Ebu Setit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın önümüzdeki haftadan itibaren yürürlülüğe gireceğini ancak gün tayin edilmediğini söyledi.

Üniversitenin öğretim görevlilerinin itirazı üzerine, 2010'da, polis teşkilatına bağlı olan ve üniversitelerin güvenliğinden sorumlu "üniversite korumaları"nın, kampüslerden çıkartılmasına yerine silahsız güvenlik görevlilerinin getirilmesine karar verilmişti.
Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yakınlarında dün meydana gelen patlamalar, bir tümgeneralin ölümüne, 5 subayın yaralanmasına yol açmış, bombalı saldırıların sorumluluğunu Mısır'ın Askerleri (Ecnad Mısır) adındaki grup üstlenmişti.
Kaynak: AA