Milas’ta Tarla Günü Düzenleniyor

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hayvan üreticilerinin ihtiyacı olan alternatif, kaliteli ve çeşitliliği sağlayan kaba yem bitkisi üretim çalışmaları devam ediyor.

Bu amaçla 7 Nisan’da Milas Dörttepe köyünde ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlenecek.
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bir sektör halinde her yıl artarak geliştiğini açıkladı.

Ekici, “Gelişen hayvancılık sektörüne paralel olarak yem bitkisi üretimi artmamakta ve 12 aya yayılacak şekilde üretim yapılmamaktadır. Ayrıca mevsime bağlı olarak da kaba yem bitkisi sıkıntısı yaşanmakta ve uygun özellikte yem bitkisi sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu amaçla Müdürlüğümüz bütçesinden sağlanan ve üreticilerimize demonstrasyon çalışmalarımız kapsamında ücretsiz olarak dağıtımı yapılan alternatif yem bitkilerinin her türlü üretim ve tüketim aşamalarında üreticilerle birlikte çalışmalar yapılmıştır.

Bu çalışmalarımızda 2014 yılında “Dane Sorgum”, “ Tirinova” ,“ Caramba “ ,” Caramba Mix “, “ Yem Bezelyesi “, “lenox”, “Silajlık Mısır”, ”Sorgum Sudan Otu Melezi”, “Yonca”, “Hayvan Pancarı”, “Hayvan Şalgamı”,”Hayvan Yem Şalgamı” “Fiğ”, “2.ürün Silajlık Mısır” ve ” silaj kalitesinin arttırılması” yer almaktadır. Bu kapsamda Muğla ve tüm ilçelerimizde yaklaşık 80 üretici ile 640 dekar arazide demonstrasyon şeklinde Lenox ekimleri yapılmıştır. Su kıtlığı yaşanan köylerimizde de hayvancılık ve silaj yapma imkânı sağlayan alternatif yem bitkisi lenox’un “Balya Yapımı” ve “Silaj Yapımı” ile “Lenox hasadı” konularında tarla günü düzenlenecektir” dedi.

Kaynak: İHA