Mahallenin 41 Yıldır Değişmeyen Muhtar Ailesi

Gökçebey ilçesinde 41 yıl önce kurulan İstasyon Mahallesinin muhtarlık seçimlerini 41 yıldır aynı ailenin fertleri kazanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 1972'de beldeye dönüştükten sonra 1990'da ilçe statüsüne kavuşan ilçede 1973'de kurulan İstasyon Mahallesinin ilk muhtarı Ahmet Özdemir oldu.
Özdemir'in 1977'de yaşamını yitirmesinin ardından aynı göreve seçilen oğlu Selim Özdemir'in (73) yaklaşık 37 yıl yürüttüğü görevini 30 Mart'tki seçimlerde oğlu Aydın Özdemir'e bıraktı.
Yapılan seçimlerde Aydın Özdemir, dedesi ve babasından sonra mahalle muhtarlığına seçildi.
Eski muhtar Selim Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstasyon Mahallesi kurulduğunda babasının muhtar seçildiğini söyledi.

Babasının yaşamını yitirmesinin ardından 1977'de muhtar seçildiğini ifade eden Selim Özdemir, "O tarihten bu yana muhtarlık görevimi sürdürdüm. Toplam 7 dönem de 37 yıl muhtarlık yaptım. Bazı seçimlerde karşıma rakip dahi çıkmadı. 1984 seçimlerinde 7 aday vardı. Tüm adayların aldığı oyların toplamından daha fazla oy aldım. 30 Mart seçimlerinde oğlum aday olmak isteyince ben aday olmayarak oğlumu destekledim. Bu seçimlerde de oğlum seçimleri kazandı" diye konuştu.

Yeni muhtar Aydın Özdemir de, kendisini seçen mahalle halkına teşekkür ettiğini vurgulayarak, "Dedemin ve babamın hizmet ettiği mahalleye ben de en iyi hizmeti vereceğime söz veriyorum" dedi.

Kaynak: AA