Kütahya'da Belde Statüsü İptal Edilen Köyde Gerginlik

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinin, Yerel Yönetimler Yasası ile nüfusunun 2 binin altında olduğu gerekçesiyle köy statüsüne düşmesi ve 30 Mart'ta yerel seçimlerin ardından belde belediyesi kapatılan vatandaşlar, kamu mallarını teslim almaya gelen İl Özel İdaresi görevlilerine engel olmaya çalışınca gerginlik yaşandı.

Beldenin köye dönüştürülmesini protesto amacıyla 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy kullanmayan ve sandığa gitmeyen halk, bu sefer köy girişinde toplandı ve lastik yakarak barikat oluşturdu. Grup, jandarma ekipleriyle, kamu mallarını teslim almaya gelen İl Özel İdaresi görevlilerine engel olmaya çalıştı.
Daha sonra Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın talimatıyla köylülerin eylemi bitirmesinin ardından görevliler buradan ayrıldı.
Köylülerden Nevzat Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve belediyeye ait araç ve malzemelerin alınmasını önlemek amacıyla köy girişinde toplandıklarını söyledi.

Şimdiye kadar belediyeye ait 2 otomobilin alındığını öne süren Bayram, ''Şu ana kadar hiçbir sakıncalı iş yapmadık. Mahkeme sürecimiz devam ediyor. İnşallah geri alacağız araçlarımızı. Araçlarımız gidince bizde burada toplanarak lastik yaktık. Demokratik tepkimizi gösterdik. Jandarma beldemize girmek istedi. Bizde engel olmak istedik'' diye konuştu.

Kaynak: AA