Dr. Cengiz Ulman Açıklaması

30 Mart yerel seçimleri için CHP'den Turgutlu Belediye Başkan adayı olan ve Turgutlu'nun "efsane başhekimi" olarak anılan Dr. Cengiz Ulman, sandıktan yenilgiyle ayrılmıştı.

Dr. Cengiz Ulman Açıklaması
Seçimden 110 gün önce sokaklara inen ve Turgutlu'da çalınmadık kapı bırakmayarak destek isteyen Ulman seçimlerde 8 bin 972 oy aldı. Turgutlu'da görev süresinde 100 bin hastaya poliklinik hizmeti veren Ulman, son dönemlerde siyasiler arasında yaşanan gerginliklerin ve polemik maratonunun dışında bir açıklama yaparak, partisinden özür diledi.
Cengiz Ulman yaptığı açıklamada, "CHP ile 2002 yılında milletvekili aday adayı olduğumda tanışmıştım. O dönem listeye giremedim, CHP ile bu şekilde tanıştım. Bu seçimlerde de belediye başkan adayı olarak halkımızın karşısına çıktım. Yerel seçimlerde partiden çok adaya oy verilmesi gerektiğine inanıyorum. Ben Turgutlu'da 11 yıl başhekimlik ve 20 yıl hekimlik yaptım, 100 bin üzerinde hastaya baktım, şifa dağıttım. Geçmişteki hizmetlerim ve seçildiğim takdirde canım Turgutluma yapmak istediğim projelerimi anlattım, destek istedim. Bu yola siyaset yapmak için çıkmadım, siz de beni siyasetçi olarak görmeyin dedim, her konuşmamda şahsıma oy istedim. Aldığım oy oranı bana diyor ki; Turgutlu insanım beni doğru kişi olarak görmedi, tasvip etmedi, ayrıca CHP'ye gönül vermiş insanlarım da beni uygun görmemiştir. Sonuç olarak ben Dr. Cengiz Ulman olarak Turgutlumuzda CHP'ye zarar verdim" dedi.

"SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM"
Açıklamalarına devam eden Ulman, "Bundan sonrası için artık siyaseti düşünmüyorum. Turgutlu halkı bana prim verseydi, bana inansaydı oyumu 20-25 binlere çıkartsaydım siyasette yürümeyi uygun görürdüm. Bu nedenle siyasette başkalarının önünü açmam gerektiğini düşünüyorum. Turgutlu halkı beni ilçemizi geleceğe taşımak için uygun görmedi. Bir daha insanların karşısına geçmek saygısızlık olur. Ben bu mesajı böyle okudum. Tüm bu gelişmeler beni çok üzdü, uzun yıllar Turgutlu'da hekimlik yapmış biri olarak ben artık bu çok sevdiğim Turgutlu'da alnım açık, başım dik yürüyemem. İlk olarak dilekçemi verip Turgutlu Devlet Hastanesi'ndeki görevime döneceğim. Daha sonra ailem ile karar verip, tayinimi isteyip Turgutlu'dan ayrılacağım" diye konuştu.

Açıklamalarının sonunda CHP'nin gerçek oyunu almadığını savunan ve Turgutlu'da dolaşan bazı söylentilere dair konuşan Ulman, "Ben herkes gibi seçime saatler kala bazı partililere telefon mesajı atıldığı duydum. Ancak ben böyle bir mesaj görmedim. Böyle bir oyun varsa bu oyunu hangi parti, hangi kişi yaptıysa onları Allah'a havale ediyorum. Böyle bir oyun ve kurgu gerçekten doğruysa, Turgutlum için doğru olmamıştır, kaybeden Turgutlu olmuştur. İnsanlarımızın iradesini yönlendirmek için seçimi kaybetmeye yönelik çalışma yapıldıysa ben bunu Allah'a havale ediyorum. Çünkü Turgutlu'da yıllardır çıkarları için, zıt görüşlü insanların bile şahsıma karşı birleştiğine şahit oldum. Sonucun canım Turgutluma hayırlı olmasını diliyorum. Ben canım insanıma hakkımı helal ediyorum, umarım onlar da bana haklarını helal ederler" dedi.

SİYASİ PARTİ İLÇE BAŞKANLARI ULMAN İÇİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Ulman'ın sosyal medya üzerinden verdiği mesaj sonrası, Turgutlu'daki siyasi parti ilçe başkanları konuyla ilgili olarak sorularımızı cevapladı. MHP Turgutlu İlçe Başkanı Sedat Kutlu, "Cengiz Ulman'ın kırgınlığı var, mağlubiyet var ama ben bu mesajda Cengiz Ulman'ın seçimden önce yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Biz bile CHP'den 11-12 bin civarında oy bekliyorduk, 8 binlerde kalmasının doğal olarak Cengiz Ulman'ı üzdüğünü görüyorum. Bana göre Cengiz Ulman gitmemeli, kişilik olarak çok dürüst biri ve iyi bir sağlıkçı. Böyle insanların aramızdan ayrılmayıp güzel hizmetlerinin devam etmesini isteriz. Cengiz Ulman'ın bu kararı tekrar düşünüp sağlıklı bir karar vererek Turgutlu'da kalmasını isterim" şeklinde konuştu

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu ise, "Ulman'ın veda ile yazdığı yazıyı okumadım" şeklinde kısa bir açıklamada bulundu

Diğer bir açıklama ise AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Mürşit Gedizli'den geldi. Gedizli, "Cengiz Ulman'ın açıklamalarına biraz tersten bakmak gerek diye düşünüyorum. Sayın Cengiz bey aslında kendisi üzerine günahı alıyor gibi görünmekle birlikte kendisini terk eden seçmenine sitem etmektedir. İradesini başkalarına ödünç vermek diye bir kavramı Türkiye bu dönemde üzülerek görmüştür. Turgutlu'da hizmetlerin önüne geçmek ve AK Parti'ye seçim kazandırmamak için kirli bir ittifak kurulmuştur. Ancak şu bilinmelidir ki Türkiye Başbakanı'na ve AK Parti'ye sahip çıkmıştır. Birileri Türkiye'de hezimete uğramışken sadece belediye seçimini kazanmakla hükümeti kazanmış edasına girmişlerdir. Unutulmamalıdır ki seçimin galibi AK Partidir. Manisa Büyükşehir Meclisi'nde 48 üye ile çoğunluğu AK parti kazanmıştır. Turgutlu'da AK Parti seçmeni partisine ve başkanına sahip çıkmış iradesini sandığa açık bir şekilde yansıtmıştır. İradesini başkalarının yönlendirmesine bırakmamıştır. Biz milletimizin kararına saygı duymakla birlikte milletimizin iradesini sakatlamaya çalışanlara karşı mücadelemize devam edeceğiz. Bugünden itibaren birlik ve beraberlik içerisinde AK Parti ilçe teşkilatı olarak çalışmaya tekrar başlıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA