Bu Ailede Muhtarlık Mührü 'Miras' Gibi

Kütahya'nın Simav ilçesindeki bir mahallede daha önce dedesinin 4 dönem, babasının 2 dönem yürüttüğü muhtarlık görevini kendisi de üçüncü kez yapmaya hak kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, ilçeye bağlı 4 Eylül Mahalle muhtarı seçilen Hidayet Şahin (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki dönemdir aynı mahallenin muhtarlığını yaptığını ve aynı göreve üçüncü dönem seçildiğini söyledi.

Seçildiği mahallenin muhtarlığını adeta aile mirası olarak aldığını belirten Şahin, şöyle konuştu:
''İsmini aldığım dedem Hidayet Şahin, 1990 yılına kadar 4 dönem mahallenin muhtarlığını yaptı. Daha sonra babam Bahattin Şahin, ikinci dönem muhtarlık görevini yaparken, akciğer rahatsızlığı nedeniyle vefat etti. Babamdan sonra da 2 dönem ben yaptım. Yapılan ilk seçimlerde yine mahallelinin isteği üzerine bu kez ben muhtar adayı oldum. Hizmetlerimden memnun olan mütevazı mahallelimiz 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde yine benim muhtar olmamı istedi. Ben de adını taşıdığım dedemin izinden yürümek için aday oldum. Seçimlerde de kazandığım bin 180 oyla üçüncü kez 4 Eylül Mahallesi'ne muhtar oldum."
"Kısacası merhum dedemin babama, merhum babamın da bana devrettiği muhtarlık bayrağını ve mührünü nasip solursa 2019 yılına kadar ben taşıyacağım" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aile olarak bizler 4 Eylül Mahallesi'nde yaşayan herkesle adeta akraba gibi olduk. Hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bana dededen kalan bu ulvi görevi sürdürme fırsatı tanıyan mahallemin tüm seçmenlerine teşekkür ediyorum.''
Şahin, aile olarak mahalleliyi şimdiye kadar mahcup etmediklerini ve bundan sonra da etmeyeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA