Tutso Meclis Toplantısı Yapıldı

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TUTSO) nisan ayı meclis toplantısı yapıldı.

Ege Sevilen Otel'deki toplantıda konuşan TUTSO Başkanı Faruk Aydın, Çİftçi Malları Koruma seçimiyle ilgili sert açıklamalar yaptı.
Yakın zamanda hayatını kaybeden emekli öğretmen Rukiye Tüzün'ü anan Faruk Aydın, "Turgutlu çok önemli bir değerini kaybetti. Rukiye Tüzün hocamız Turgutlu'da birçok öğrencimizi yetiştiren, çok saygın bir kişiliğe sahip hocamızdı. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

Belediye başkanlığı seçimlerinin ardından bazı seçimlerin yapıldığını belirten Aydın, şunları söyledi:
''Bu seçimlerde TUTSO olarak yüzde 6 hissemiz bulunan OSB'de müteşebbis heyetinde yer aldık. Heyet sonucunda yönetim kurulu seçimleri oldu. Bizler TUTSO olarak o heyet içinde, daha önceki dönemlerde yer aldık. TUTSO'nun OSB'de yüzde 50 hissesinin yüzde 49'unu biz Turgutlu Belediyesine verdik. Niçin verdik? Turgutlu'ya daha güzel hizmet gelsin, daha güzel istihdam yaratılsın, daha çok sanayici çekelim diye verdik. Bu süreç içerisinde hissemiz yüzde 6'ya çıktı. Çıkınca o dönemin Belediye Başkanı Serhat Orhan, bizim yönetim kurulu başkanımız Mesut Altan'ı OSB'nin yönetimine aldı. Burada amaç Turgutlu'ya hizmet etmek. Biz TUTSO olarak yüzde 44 hissemizi hiçbir ücret almadan belediyeye devrettik.''
Son dönemdeki OSB'deki seçimlerde TUTSO'yu bugünkü mevcut belediye uygun görmediğini ifade eden Aydın, 'şöyle devam etti:
"TUTSO olarak duyarsız kalamazdık. Duyarsız kalsaydık, buradaki meclis üyelerimiz burada bana hesap sorarlardı. Bugünkü yaşanan seçimlerde tepkimizi ortaya koyduk. Bizim amacımız Çiftçi Malları Korumasını almak değildi, tepkimizi koymak için bu eylemi yaptık. Bizim ne belediye başkanıyla ne Turgutlu Belediyesiyle sıkıntımız var. Odamıza yapılan rencide edici hareketten dolayı bunu yaptık. Duyarsız kalamazdık. Çünkü biz Türkiye'de en büyük sivil toplum örgütlerinden bir tanesiyiz. Seçimler sonucunda ben isterdim ki 32 üyemizin 32'sinin de kurum için, eğer bu kurumdan gidip de orada oy kullanıyorsanız bu kurum için oy kullanacaksınız. Ama içimizde 6-7 arkadaşımız kurumumuz oy vermedi. O arkadaşların da anlayışı bu. 25-26 arkadaşımız TUTSO için oy kullandı. Bu bizim için büyük başarı. Biz gidip de 'bize oy verin' demedik. İçimizden bir arkadaşımız, Zeynel kardeşimiz 'ben çıkıyorum ve tepkimizi gösteriyorum' dedi.

TUTSO'ya oy kullanan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, vermeyen arkadaşları da vicdanına bırakıyorum. Hak ve huzur için yokuz, para almıyoruz. Bizim ne Turgay Şirin'le ne belediyeyle işimiz var. Biz hizmet için varız.''
Meclis üyesi Zeynel Yaşar da Çiftçi Malları Koruma seçimi için kendi isteğiyle değil, kurumunun tepkisini ortaya koyması için aday olduğunu söyledi.

OSB'lerin belediyelerden ayrı olması gerektiğini savunan Yaşar, "Bana oy veren üyelere teşekkür ediyorum, vermeyenlere de teşekkür etmiyorum" dedi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler ise TUTSO'nun hiçbir zaman siyaset yapmadığını ifada etti.
Üst üste 3 toplantıya katılmayarak üyeliği iptal edilen Ayla Yönet'in yerine dahil edilen Tuba Koyak da toplantıya katıldı.

Kaynak: AA