O Mahallede Muhtar Üçüncü Kez Değişti

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’ndeki muhtarlık yarışında, seçimlerden sonra muhtarlık üçüncü kez el değiştirdi.

O Mahallede Muhtar Üçüncü Kez Değişti

Mahallede seçimlerde 43 oy alan Ramazan Yarar mahalleye iki ay önce ikametini aldırdığı için, 26 oy alan mevcut muhtar Nurettin Öztürk ise sabıkalı olduğu için muhtar olamayınca muhtarlık seçimini aday dahi olduğu bilinmeyen mevcut muhtarın eşi Meryem Öztürk 2 oy alarak kazanmıştı. Ancak Ramazan Yarar ise İl Seçim Kuruluna itiraz ederek kendisinin daha önceden köyde yaşamaya başladığını ve ikametini sonradan aldığını faturalar ile kanıtlayınca İl Seçim Kuruluda muhtarlık mazbatasını Yarar’a vermişti. İl Seçim Kurulu’nun kararı üzerine harekete geçen Meryem Öztürk Ankara Yüksek Seçim Kuruluna başvurarak muhtarlığın kendisine verilmesini istedi. Yüksek Seçim Kurulu ise Saraycık Mahallesindeki muhtarlık bilmecesine son noktayı koydu. Yüksek Seçim Kurulu Konya İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu kararı bozarak yeniden muhtarlığı Meryem Öztürk’e verdi.

Kararın verilmesinin ardından Seydişehir İlçe Seçim Kuruluna eşi, çocukları ve kayınvalidesi ile gelen Meryem Öztürk, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hatice Torun’dan mazbatasını aldı.

Mazbatasını alan Meryem Öztürk çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu günü bekliyorduk, mazbatayı aldılar elimizden geri verdiler, çok mutluyuz. Her günümüz böyle olsun, çok sevinçliyiz” dedi.

Kaynak: İHA