Mutfakta Mahsur Kalan Yavru Baykuşlar, Görenleri Şaşırttı

Halkapınar ilçesinde rüzgardan korunmak için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün havalandırma deliğinden mutfağa girdiği tahmin edilen 2 yavru baykuş, görenleri şaşkına çevirdi.

Halkapınar Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, sabah saatlerinde Müdürlük binasına geldiklerinde mutfakta 2 yavru baykuşun olduğunu farketti. Yavru baykuşları gören çalışanlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Rüzgardan korunmak için havalandırma deliğinden girdiği tahmin edilen yavru baykuşlar, görevliler tarafından doğaya bırakıldı.
Orta Toros dağlarının eteklerinde doğa ile iç içe küçük bir ilçe olan Halkapınar'da, daha önce serçe, sığırcık, bülbül, saka gibi kuşlar, ilçedeki kurumların binalarında mahsur kalmıştı.
Halkapınar Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Serpil Görür, sabah iş yerine gelip mutfak kapısını açtığında iki yavru baykuşla karşılaştığını söyledi.

İlk etapta ürktüğünü ifade eden Görür, "Kendimi dışarı attım ve kapıyı kapattım. Daha sonra arkadaşlar pencereyi açarak baykuşların doğal ortamlarına dönmelerini sağladılar. Dün gece çok rüzgar, fırtına vardı. Rüzgar havalandırma borusunu düşürmüş, açık kalan havalandırma deliğini kuytu olarak gören baykuşlar buradan mutfağın içerisine girmiş ve bir daha çıkamamışlar'' dedi.

Kaynak: AA