Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’ndan Üzülmez’e Tebrik Ziyareti

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, 30 Mart yerel seçimlerinde Kartepe Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Üzülmez’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’ndan Üzülmez’e Tebrik Ziyareti

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Konuklarını makamında ağırlayan Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez’e, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ziyaret anısına Azerbaycan’dan gelen halı ve kendi yazdığı “Bir Millet İki Devlet” adlı kitabı hediye etti. Başkan Üzülmez’e hayırlı olsun temennisi eşliğinde başarı dileklerini ileten Federasyon Başkanı Dündar, yönetim kurulu üyelerini de başkan ile tanıştırdı.

Türkiye Azeerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan ile Türkiye bir millet iki devlet olmanın gücü ile her alanda işbirliğinin güçlendirilmesi gerekliliğini de sözlerine ekledi. Azerbaycanlıların ahde vefayı çok iyi bildiğini belirten Dündar, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin üst seviyeye çıkmasında Kocaeli’nin öncü bir il olma özelliği taşıdığına da dikkat çekti.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’nun iyi niyet içerikli ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin birleştirilmesinde sizin derneğinizin çok büyük katkısı var. Bu manada bizim dönemimizde de hizmet anlamında sizlerle beraber teşekkür duyulacak çalışmalar içinde bulunacağımızı düşünüyorum” dedi.

Gelecek nesillerinde iki ülke arasındaki bu bağlılığı kuvvetlendirecek çalışmalarda bulunmasını temenni eden Başkan Üzülmez, “Sizler gibi buna gönül koymuş insanların da çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Biz de bu manada size, üzerimize düşen desteklerin artarak devam edeceğinin sözünü vermek istiyorum. Bu görevinizde Allah sizin de yolunuzu açık etsin” dedi.

Kaynak: İHA