Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 2. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit başkanlığında, Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt ile Mehmet Ali Öztürk, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Karayolları 10| Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, DSİ 26. Bölge Dinçer Aydoğan, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Cirit, Artvin'de yıllara sari olarak 240 proje uygulandığını, 10,3 milyar liralık kamu yatırımının Artvin'e geldiğini söyledi.

Bunların daha çok kara yolları ve barajlar şeklinde devam eden yatırımlar olduğunu belirten Vali Cirit, şöyle devam etti:
"2014 yılı için tahsis edilen toplam ödenek 563 milyon liradır. Bunun yaklaşık 95 milyonunu harcamış durumdayız. Bu da miktarın yüzde 17'sine tekabül ediyor. 2013 yılındaki ödeneğimiz ise 484 milyon liraydı. Bunu hatırlatmak istiyorum. Kamu yatırımlarımızda yüzde 17'lik bir artış söz konusu olmuştur. 2013 yılında ödeneklerin yüzde 67'lik kısmı barajlara gitti. Bu sene barajlara yönelik yapılacak yatırımdaki ödenek yüzde 73 olarak planlanıyor. Bu toplam ödenek içerisinde Karayolları ile ilgili yüzde 7'lik bir harcama söz konusu oldu. Bu sene de Karayolları ödeneği yarım puanlık bir artışla 7,5'lik bir paya sahip. İl Özel İdaresi ödeneklerinde yüzde 1,5'lik artış söz konusu. Diğer kurumlarımızda da buna benzer hizmetlerimiz devam ediyor."
Vali Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'ye Artvin Çoruh Üniversitesine ulaşımda öğrencilerin yaşadıkları sorunun çözümü için birlikte bir şeylerin yapılması gerektiğini de söyleyerek, "Biliyorsunuz üniversiteye ulaşımda mücavir alan sorunu var. Öğrencilerimiz iki araçla üniversite kampüsünü ulaşıyor. Bunu yakın bir zamanda birlikte çözme iradesini gösteririz. Bu konuda istirhamın var. Bunu dikkate alırsanız memnuniyet duyarım" diye konuştu.

Karayolları 10| Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise Artvin'de devam eden en önemli projelerinin başında Hopa-Borçka hattında bulunan CanKurtaran tünelinin geldiğini kaydederek, "Cankurtaran Tünelimizde üst yarı kazı çalışmalarımız tamamlanmıştır. Alt yarı kazı çalışmaları ve buna eş değer olarak betonlama çalışmaları da devam etmektedir. Bu yıl sonunda betonlamanın da tamamlanması beklenmektedir" dedi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA