Abant’ta Turizm Masaya Yatırıldı

Bolu’nun tarihi evleri ile son yılların gözdesi haline geldiği Mudurnu ilçesi, turizmi canlandırmak için çalışmalara başladı.


Mudurnu Kültürel Mirası Koruma Alanı yönetim Planı Vizyon ve Strateji Belirleme Çalıştayı, Abant’ta bulunan Büyük Abant Oteli’nin Yedigöller Toplantı Salonu’nda yapıldı. Gün boyu devam eden Çalıştay’da, Mudurnu ilçesinin turizm geleceği konuşuldu. Abant’ta yapılan Çalıştay’da konuşan Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, “Üzülerek söylüyorum ki bizler Mudurnu ilçemizin yeterince farkına varamamışız. Buna bağlı olarak da tanıtamamışız. Bu proje ile geç kalmışlığı ortadan kaldırmak ve Mudurnu’nun kültürünü, zengin mirasını tanıtmak ilk hedefimiz olacak” diye konuştu.

Protokol konuşmalarında söz alan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Şehirleri şehir yapan, oranın ne nüfusu ne de binalarının sayısıdır. Şehirleri şehir yapan kültürleri, mimarisi, gelenek ve göreneklerinin yaşanması ile şehir olur. İşte bunlardan bir örnek de Mudurnu ilçemizdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA