İki Yaşındaki Kağan Artık Duyabilecek

Isparta'da doğuştan ileri derecede işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarından fayda görmeyen iki yaşındaki Kağan Poyraz Kaymaz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Yarıktaş tarafından ameliyat edildi.

İki Yaşındaki Kağan  Artık Duyabilecek
Kağan'a, ameliyatla biyonik kulak takılarak duyması sağlandı.

Hastane Başhekim Yardımcısı ve KBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş, "2013 yılında başladığımız çok ileri derecede sensörinöral işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda modern teknolojinin sağladığı imkanları kullanarak iç kulaktaki salyangoz olarak bilinen kokleaya implante edilebilen işitme cihazı (koklear implant) uygulamasına başladık. Bu tedaviyi bir hastamıza daha uyguladık" dedi

Doğuştan ileri derecede işitme kaybı olan Kağan'ın yapılan tetkiklerinde koklear implanttan fayda görebileceğini tespit ettiklerini belirten Prof.Dr. Murat Yarıktaş, şöyle konuştu: "Çok başarılı geçen operasyon sonrasında normale yakın duymasını bekliyoruz. Böylece konuşma gelişiminin devam ettiği 2-4 yaş aralığında duyması sağlanarak ileride normale yakın konuşma becerisinin gelişeceğini umuyoruz."
Kağan'ın dil gelişiminin tamamlandığı 6 yaşına kadar rehabilitasyon programına alınması gerektiğini de anlatan Prof.Dr. Murat Yarıktaş, şunları kaydetti:
"İmplant takmaya uygun olup olmadığını değerlendirirken, sonrasında gereken bu rehabilitasyon programı ile ilgili aileyi de bilgilendiriyoruz. Isparta bu konuda çok şanslı. Hem değerlendirip ameliyatını yapabilen güzel bir hastaneye sahip hem de sonrasında rehabilitasyon hizmetlerini veren merkezler var. Umarım daha fazla hastanın şifa bulmasına vesile oluruz."

BABADAN TEŞEKKÜR
Isparta'nın Senirkent ilçesi Büyükkabaca beldesinde ikamet ettiklerini belirten baba Süleyman Kaymaz, Kağan'ın duyabilecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaymaz, oğlunun doğuştan işitme kaybı olduğunu belirterek "SDÜ hastanesine getirdik. Murat Hocamızın başarılı operasyonu ile Kağan artık duyabilecek.Murat hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA