Gazeteci Abdullah Uyaroğlu Mezarı Başında Anıldı

Havza ilçesinde 28 Nisan 2008 tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 80 yaşında hayatını kaybeden Sürekli Basın Kartı sahibi, gazeteci Abdullah Uyaroğlu, vefatının 6. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Uyaroğlu'nun meslektaşları ve torunu Özgür Uyaroğlu, Uyaroğlu'nun Havza Şehir Mezarlığı'ndaki kabri başında merhum gazeteciyi anarak dua okudu.
Meslektaşları Uyaroğlu için "O hepimiz için bir ağabey, bir öğretmendi. Bizler onun bize açmış olduğu yoldan yürümekteyiz" derken torunu Özgür Uyaroğlu, şunları dile getirdi:
"Bizler Havza basını olarak Abdullah Uyaroğlu gibi bir önderin arkasında yetişen şanslı insanlarız. Gittiğimiz her yerde O'ndan bir iz görmek ailesi ve bir meslektaşı olarak bizlere ayrı bir gurur vermekte. Bugün Abdullah Uyaroğlu tarafından kurulan Havza'nın Sesi gazetesi 53 yaşında. Bizlere bıraktığı en önemli miras olan bu onurlu mesleği en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaktayız."
1960 yılında gazeteciliğe başlayan ve Havza'nın Sesi Gazetesi'nin kurucusu ve Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi olan Abdullah Uyaroğlu, uzun yıllar ulusal gazetelerin, TRT'nin ve Anadolu Ajansı'nın yurt muhabiri olarak görev yaptı. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Abdullah Uyaroğlu evli ve 6 çocuk babasıydı.
Kaynak: AA