Çelik-iş Sendikası Seydişehir Şube Başkanlığına Murat Özkal Seçildi

Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası Seydişehir Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Murat Özkal seçildi.

Sendika salonunda yapılan kongrede Murat Özkal, Hacı Hüseyin Özkal, Ersoy Yılmaz ve Ferhat Çelikbaş yarıştı. İlk iki turda salt çoğunluğu alamayan adaylardan Ersoy Yılmaz ve Ferhat Çelikbaş, adaylık yarışından çekildi.
Üçüncü tura iki adayla girildi. 111 delegenin 54'ünü alan Murat Özkal, Çelik-İş Sendikası Seydişehir şubesinin yeni başkanı seçildi. Hacı Hüseyin Kapıcı 53 oy aldı. 4 oy da boş çıktı.
Eski Başkan Muharrem Oğuz, yaptığı veda konuşmasında, işçiliğin zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Emek-sermaye ilişkisinde kazananın sermaye, kaybedenin ise emek olduğunu ifade eden Oğuz, "Birlik beraberliğinizi bozmayın. Örgütünüze sahip çıkarsanız başarılı olursunuz. Her şey toplu sözleşmelerde fazla para almak değildir. İş barışını bozduğunuz anda hiçbir şeyin tadı kalmaz. Haklarınıza sahip çıkın" diye konuştu.

Başkanlığına seçilen Başkan Murat Özkal ise birlik ve beraberlik içinde geçen bir kongre yaşadıklarını dile getirdi.
Metal işçisinin umudu olan Çelik-İş Sendikası olarak, Alüminyum fabrikası işçilerinin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışarak Seydişehir'i büyüteceklerini anlatan Özkal, "İşçi ve işverenimizin sorunlarını çözme noktasında gayret edeceğiz. Benimle birlikte yola aday olan arkadaşlarımla birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA