Başkan Üzülmez Belediye Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 5 yıl süreyle birlikte yönetim modeli çalışmasının ilk ayağını oluşturan belediye meclis üyeleriyle aylık toplantılarının ilkini hafta sonu Sukay Park Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

Başkan Üzülmez Belediye Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Belediye meclis üyelerine rozetlerini takan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, görevde bulunduğu ilk ayı da değerlendirdi. Yeni dönem ile ilgili fikirlerini meclis üyeleri ile paylaşan Başkan Üzülmez, “Amacımız 102 bin Kartepeliye hizmeti eşit götürmektir” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri Kemal Bayraktar ile Selahattin Altınkaya’nın dışında eksiksiz katılım sağlandı. Geçmiş ayın değerlendirilmesi, gelecek ay ile ilgili yapılacakların planlanıp projeleri paylaşılmasını sağlamak ve meclis üyelerinin sosyalleşmesini artırmak için meclis toplantıları dışında her iki parti grubunun ayda bir araya gelmesinin faydalı olacağını belirten Başkan Üzülmez, “Bu toplantılarda doğruları hep beraber savunup paylaşırken doğru olmadığı düşünülen uygulamaları da kendi özelimizde değerlendirmeyi düşünüyorum. Ben şahsen her ay bir araya gelmeyi önemsiyorum. Ait olduğumuz parti tüzüklerinden ayrılmadan asli görevimiz olan Kartepe ilçemize hizmet için seçildik. Amaç hizmettir. Bu hizmet insana hizmettir hakka hizmettir. Seçim sonrası partilerimiz hizmet için bir araç olarak kalmaktadır. Allah bize bu 5 yılı ve sonraki hayatımızı Kartepe için hayırlı bir şekilde tamamlayarak hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Bu il toplantıda Kartepe halkının tercihi ve tevecccühü ile meclis üyesi olarak göreve seçilen bizler bu görevin hukuki olarak mazbatasını alırken temsil ve sembolik olan rozetlerini de takdim edeceğiz” dedi.

Görevde bulundukları bir aylık sürenin özetini meclis üyeleri ile paylaşan Başkan Üzülmez, “Bu süreçte mesai saatleri içinde yaptığımız iş öncelikle tebrik ziyaretlerini kabul ettik. Bürokrat arkadaşlarımızla da mesai saati dışında belediyecilik hizmetlerinde bulunduk. Halk gününün verimli olmadığını düşünerek bunu yeni dönemde uygulamayacağım. Sizlerle belirleyeceğimiz haftanın bir günü bütün icracı müdürlerden oluşacak ekibimizle seyyar makam minübüsüyle mahalleleri gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde görüp çözüme kavuşturma hedefinde olacağız” diye konuştu.

Bu süreçte belediyecilik hizmetleri arasında yer alan asfalt ve parke çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Üzülmez, “Klasik belediye hizmetleri devam ederken ekibimizle birlikte projelerimizin içerisinde yer alan kültür evi, mahalle konakları ve kültür merkezlerinin yerlerini belirleyerek projelendirme çalışmalarını devam ettirmekteyiz. Meclis üyeleri içerisinden başkan yardımcıları olarak Zafer Arat ve Murat Sabri Çakır’ın atamasını yaptık. Mevcut bürokrat kadrolarında yer alan arkadaşlarımızla bir süre daha birlikte çalışırken onları gözlemleyeceğiz ve hak edenlerle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni oluşturdukları Muhtarlık Masası koordinatörlüğüne Şemistan Subaşı, Çözüm Masası koordinatörlüğüne de eski meclis üyesi Yusuf Özdemir’i getirdik” dedi.

En çok dikkat çeken icraatlarından biri olarak Kartepe Belediyesi’nde en az bir yıl süreyle tasarruf politikası uygulamaya başladıklarını açıklayan Başkan Üzülmez, “Bir seçimden çıktık. Ama üstüne basa bas söylemek istiyorum ki tasarruf tedbirleri içerisinde sosyal belediyeciliği hiçbir sekteye uğratmadan, sosyal belediyecilik anlamında ihtiyaç sahibi vatandaşların belediyecilik hizmetleri ve sosyal belediyecilikten yararlandıkları hiçbir konuyu tasarruf olarak düşünmeden daha kenarlarda tasarruf etmeyi başlattık. Örneğin ihtiyaç sahibi vatandaş asker aylığı almaya devam edecek. Muhtaç insanlara dağıtılan ikinci el eşyayı kaldırdık, kullanılmamış eşya vererek daha onurlu bir davranışta bulunmayı hedefliyoruz. Kültür gezilerimiz devam edecek bu kapsamda aynı yere farklı kişilerin gitmesi sağlanarak tabana yaymayı amaçlıyoruz. Özel görevleri olan müdürlükler dışında makam aracı kullanımı kaldırarak araç havuzundan ihtiyaç durumunda kullanımını sağlayarak yakıt tüketimi sağlanacak. Kamu kuruluşları ve derneklerin teşvik edilmesi adına daha önce verilen bir takım desteklerde durduruldu. Cenaze hizmetleri dışında araç temini konularını durdurduk. Fen işleri konularında da özel arazilerde yapılacak taleplerle ilgili işleri de geçici süreyle durdurduk. İleriki zamanlarda belediyemiz ekonomik anlamda bunları yapacak duruma geldiğinde bu hizmetleri tekrar başlatabiliriz. Size de bu konularla ilgili serzenişler gelebilir ama ben şahsen kendi adıma bunları göğüslemeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Geçmiş dönemin çok zor olduğuna dikkat çeken Başkan Üzülmez, “Geniş bir coğrafyada, çok ayrı kültürlerden oluşmuş 10 farklı beldenin çok fazla teknik olmayan kadrolarıyla oluşmuş bürokratik kadroları ile burada 5 zorlu yılı geçiren başkana teşekkür ediyorum. Eksiklikler çok farklı sebeplerle olmuştur. Tasarruf tedbirlerini geçmişte çok hovardaca kullandılar biz yapıyoruz anlamı çıkartılmasın. Geçmiş dönemle alakalı iyi yapılanlar, iyi yapılamayanlar olabilir. Geçmiş geçmişte kaldı can cağazım diyerek burada kültür, ticari ve sosyal hayatı canlandırmak için gerekenleri hep birlikte yapalım. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde belirttiği gibi ayırım yapmadan amacımız 102 bin Kartepeliye hizmeti eşit götürmektir” dedi.

Kartepe için hazırladıkları projelerle ilgili proje ekibinin çalışma yaptığını ifade eden Başkan Üzülmez, “Projelerimizle alakalı proje grubumuz bunların projelendirilmesi noktasında çalışmalar yapıyor. Projelerimizin önem sırasına göre yapılan çalışma sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, sayın milletvekillerimiz ve bakanlarımız nezlinde, Kartepemiz için bizim seçim beyannamemizde hazırladığımız bu projelerin termin tarihi sıralaması belirlenecek hem sizlerle hem de kamuoyu ile paylaşılacak” diye konuştu.

Kartepe halkının menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda, kamu yararına yapılacak konulara destek vereceklerini ifade eden Kartepe Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Temel Ofluoğlu da, “Kartepe’yi tanıyan ve sorunlarını bilen bir grubuz. Kartepe Belediyesi’ne bu 5 yıllık süreçte bizler de projelerimizle, düşüncelerimizle, fikirlerimizle belediyemize ve halkımıza katkı vermeyi düşünüyoruz. Bu düşüncelerle kamu yararı olmayan hiçbir şeyde olamayacağız” dedi.

30 Mart akşamı yeni bir dönem başladığını hatırlatan Başkan Üzülmez, verdiği destek için CHP Grubuna teşekkür etti. Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediye meclis üyesi olarak yeni bir dönem başladığı bilinci ile sizlerin de yeni bir sayfa açacağını düşünüyorum. Benim burada, sizlerin bu makamlarda olma sebebimizin birinci unsuru olan mensubu bulunduğumuz partilerimize saygı duyarken siyasetimizi de yapacağız. Ama siyaset gerektirmeyecek yerlerde de özellikle mecliste, meclis çatısı altında siyaset yapılırsa meclis fesh olunur, kanun da buna izin vermiyor. Meclis içerisinde siyasi içerikli konuşma ve çalışma tespit edilirse belediye başkanı hariç bütün meclis üyelerinin meclis üyeliği düşer ve 5 yıl boyunca tek başına bana hizmet yaptırmak durumunda kalırsınız” dedi.

Kaynak: İHA