93’lük Alaaddin Dede Çatı Tamir Ediyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 70 yıldan bu yana inşaat ustası olarak çalışan 93 yaşındaki Alaaddin Çeliktaş, ilerlemiş yaşına rağmen hala çatı tamir ediyor.

93’lük Alaaddin Dede Çatı Tamir Ediyor

İlçede çok sayıda binanın yapımında görev alan 4 çocuk ve 5 torun sahibi Çeliktaş oturduğu evin çatısını kendi onarırken, çalışmayı çok sevdiğini söyledi.

İlçenin Hacıahmet Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki tek katlı evin çatısında onarım yapan 93 yaşındaki Alaaddin Çeliktaş, ilgi odağı oldu. 25 yıl önce SSK’dan emekli olan yaşlı adam hala çalışmayı bırakmamış. Tek katlı evinin çatısını tamir eden Alaaddin Çeliktaş, bir taraftan işi oğlu Cemal Çeliktaş’a tarif ederken, kendi de boş durmuyor. Çalışmayı çok sevdiğini anlatan Çeliktaş, “Ben bu işi, aşağı yukarı 70 senedir yapıyorum. Çok yaptığımız işler var. Belediye Ekmek Fabrikasını ben yaptım. Şurada yolda büyük yağ mağazaları var. Onları, komple ben yaptım. Kavakdibi’n de un fabrikası yaptım. 25 yıl önce emekli oldum. Emekli aylığı yetiyor. Kendi işimi kendim yapıyorum. Bak şimdi burayı açıp yapacağım. Akşama kadar burayı kapatacağım. Gece yağmur yağarsa ne olacak. Çalışmayı çok seviyorum. Gücüm yettiğince de çalışacağım” dedi.

Oğul Cemal Çeliktaş da, “Babam 93 yaşında. Şu anda hala çatıyla uğraşıyor. Bana da gösteriyor. Oğlum şunu şöyle yap, onu böyle yap diyor. Çalışmayı da çok seviyor. Beni de çok çalıştırıyor” dedi.

Kaynak: İHA