Sağlık Bakanlığı'nın Düzenlediği 'Halk Yürüyüşü' Elmadağ'da Yapıldı

Ankara Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürlüğü ve Elmadağ Belediyesinin organize ettiği halk yürüyüşü Elmadağ Camlık alanı yürüyüş parkurunda yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen yürüyüşe Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Prof Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet Metobolik Hastalıklar Daire Başkanı Dç. Dr. Nazan Yardım, Elmadağ ve çevre ilçelerden bürokratlarla çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından organizasyona katılanlar halay çekerek eğlendi, Elmadağ Belediyesi seğmen ekibi de yöresel Ankara oyunlarını sergiledi.
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, bu tür organizasyonları gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirterek, "Yürüyüşümüzü yaptık şimdide piknik yaparak eğleniyoruz. Biz bunu geleneksel hale getirerek sürekli sağlıklı yürüyüşleri yapmayı öneriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk de Sağlık Bakanlığı ve Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak "halk sağlığı" yürüyüşlerinin beşincisini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA