Kastamonu’da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Seçildi

Kastamonu’da bulunan 20 belediyenin Türkiye Belediyeler Birliğinde Kastamonu’yu temsil edecek delegelerin seçimi yapıldı.

Kastamonu’da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Seçildi

Gizli oylama sonucu yapılan seçimlerde Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, asil üyeliklere seçilirken, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz yedek üye olarak seçildi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında Şerife Bacı Öğretmenevinde toplanan Kastamonu merkez ve ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri, Türkiye Belediyeler Birliğinde Kastamonu’ya temsil edecek delegeleri belirledi.

Toplantının Divan Başkanlığını Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş yaparken, katip üyeliklerine ise İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ile Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan seçildi. Toplantıda konuşan Tahsin Babaş, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası tekrar seçilen veya halkın tekrar güvenini kazanan tüm belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini tebrik ederek, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Allah bize bu kutsal görevi yapmayı nasip etsin. Hiçbir arkadaşımızı bu görevde utandırmasın” dedi.

Daha sonra Belediyeler Birliğinin oluşumu üzerine yapılan teknik açıklamaların ardından Türkiye Belediyeler Birliği delege seçimine geçildi. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın doğal delege olarak doğrudan katıldığı birlik için, belediye başkanlarını temsilen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine ise AK Parti Kastamonu Belediye Meclis Üyesi Nihal Kömeç Çetin, asil üyeliklere seçildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’da yedek üyeliğe seçildi.
Kaynak: İHA