Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan Uşak'ta

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak’a geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan Uşak'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan ilk olarak Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin 2’inci Olağan Mali Genel Kuruluna katılımdan sonra Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Vali Seddar Yavuz'dan şehrin genel yapısı ile ilgili bilgi alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan bağlı bulunduğu Bakanlık ve diğer Bakanlıklar düzeyinde yapılacak çalışmalarda destek sözü verdi.

Uşak Valiliği ziyaretinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan ve Vali Seddar Yavuz Önder -Tuba çiftinin düğün törenlerine katıldılar.

Nikahlarını Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın kıydığı törende genç çiftlerin şahitliğini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan ve Vali Seddar Yavuz ile Milletvekilleri İsmail Güneş ile Mehmet Altay yaptı.

Bakan Yardımcısı Mercan’ın bir sonraki durağı Uşak Belediyesi oldu. Uşak Belediyesi ziyaretinde de kent adına olumlu sözler alındı. Buna göre kentte bulunan yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması konusundan ön çalışmaların başlaması talimatını veren Bakan Yardımcısı Mercan, Kent Park Projesi kapsamında yapılması planlana okullar kampusu için de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşme sözü verdi.
Bakan Yardımcısı Mercan’ın Uşak Belediyesi ziyaretinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşaklı bir bakan yardımcısı ile birlikte olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Mercan’ın kent için yapacağı desteğin farkında olduklarını dile getiren Başkan Cahan, "Bakan yardımcımız aslen Uşaklı olup kentimizin değerlerinden birisidir. Bugüne kadar birçok önemli görevi yerine getiren bakan yardımcımız bizleri de ziyaret ederek onore ettiler. Ziyaretlerinde kentin içinden geçen yüksek gerilim hatları ve okullar kampusu konusunda destek sözü aldık. İnanıyoruz ki hemşerimiz olan bakan yardımcımız her yönü ile ilimizin projelerine sahip çıkacaklardır” dedi.

Kendi memleketinde olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan ise Uşak için elinden gelen ne varsa yapacaklarını söyledi.

Uşak merkezin ve ilçelerinin enerji hatları konusunda yaşadığı sıkıntıları da dinleme imkanına kavuştuğunu ileten Mercan,"Bugün Uşağımızın kendi bakanlığımız ile ilgili konularını dinlemeye geldim. Belediye Başkanımızı da ziyaret ederek kentimizin sorunlarını paylaşma fırsatına sahip oldum. İlimiz merkezinde ve ilçelerinde, sanayi bölgelerimizde enerji ile ilgili sıkıntıların olduğunu bizzat kenti yönetenlerden dinledim. Bu konuda duyarsız kalmayacağım. İlimiz için ne gerekiyorsa yapacağım. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın yüksek gerilim hatları ile ilgili taleplerini de hassasiyet ile takip edeceğim” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Mercan Uşak merkez programının ardından Eşme ilçesine geçerek burada bir takım ziyaretler gerçekleştirdikten sonra dinlenmeye çekildi. Bakan Yardımcısı Mercan Pazar günüde Uşak’ta programına devam edecek.
Kaynak: İHA