Burhaniye’de Aşı Standı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ‘Aşılı Çocuk Sağlıklı Çocuk’ sloganı ile yola çıkan Toplum Sağlığı Merkezi, 9. Avrupa Aşı Haftası çerçevesinde Devlet Hastanesi poliklinikler girişinde stant açtı.

Burhaniye’de Aşı Standı

Aşı haftasının hedefi olan ‘sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda duyarlılığının artırılması, toplumun aşılama konusunda uyarılması amaçlanıyor. Öncelikle Kızamık ve Polio konusunda, eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altındaki çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılama talebinin artırılması amacı ile, hastaneye gelen aileleri bilgilendiren ekipler takdir topladı. Yoğun b ir çalışma içine girdiklerini anlatan Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Faruk Kendigelen, Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi’nin, 2005 yılında aşılamanın desteklenmesini savunmak için Aşı Haftası yapılmasına karar verdiğini ve ilk Aşı Haftası’nın Ekim 2005 tarihinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Dr. Faruk Kendigelen, “Bu yıl 22-26 Nisan tarihleri arasının 9. Avrupa Aşı Haftası olarak belirlenmiştir. Aşılar, belirli bir hastalığa yakalanmadan önce, kişilere ulaşıp onların bağışıklık kazanmalarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Aşı, sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşı uygulamaları, Aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde ücretsiz yapılmaktadır. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bütün çocuklar doğar doğmaz, aşı takvimine uygun aşılanmaya başlanmalıdır. Sadece çocuklar değil, bağışık olmayan tüm yetişkinler yaşlarına ve durumlarına uygun olarak Tetanoz, Difteri, Grip ve Pnömokok hastalıklarına karşı aşılanmalıdır. Bu nedenle toplumun sağlığı ve kendi sağlığınız için aşılanın, çocuklarınızın eksik aşılarını tamamlatınız” dedi.

Kaynak: İHA