Vali Turhan, 'Zeytin Zeytinyağı İhtisas Osb' Başkanlığından Çekildi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye ilçesinde kurulacak olan "Zeytin Zeytinyağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin (OSB) başkanlığından çekildiğini açıkladı.

Zeytin Zeytinyağı İhtisas OSB müteşebbis heyeti toplantısı için Burhaniye'ye gelen Vali Turhan, ilk olarak Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundu.
Turhan, daha sonra, Zeytin Zeytinyağı İhtisas OSB'nin Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılan müteşebbis heyeti toplantısına katıldı.

Balıkesir'de 5 tane OSB bulunduğunu hatırlatan Turhan, "Ben tüm bu OSB'lerin başkanıyım. Ancak işlerimizin yoğunluğu nedeniyle OSB'lerden ayrıldım. Burhaniye OSB yönetiminden de ayrılmak durumdayım. Öncelikle, benim ayrılmamdan dolayı değişen bir şey olmayacak. Yine de bu konuda bir sıkıntı yaşanırsa her zaman yanınızda olacağım" dedi.

Balıkesir'in 1,4 milyar liralık bütçesinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Şu an çalışmaları devam eden raylı sistem projemiz var. İzmir'den kalkan tren Körfezin bütününe hitap edecek. Yat limanı, kongre merkezi gibi projelerimiz var. Bunlar hakkında da çalışmalarımız sürüyor. Bildiğiniz gibi her şey sıfırdan kuruluyor. Bizim için en önemli yatırımın başında raylı sistem geliyor. Yine yatırımlarımız arasında arıtma tesislerine de öncelik tanıyacağız. Edremit'te bir mucidimiz zeytin kara suyuna bir çözüm buldu. Şu anki Ar-Ge çalışmaları sürüyor. Biz de bu projeyi destekleme kararı aldık. Çok önemli bir gelişme. Zeytin karasuyu işleyen bir sistem. Bu işlendikten sonra çok faydalı bir yem olarak yeniden piyasaya faydalı bir şekilde katkısı olacak."
Daha sonra yapılan seçimde, Zeytin Zeytinyağı İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti'nin başkanlığına Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, başkan yardımcılığına ise Belediye Başkanı Necdet Uysal seçildi. Yeni yönetimde ayrıca "Yahya A.Osman Ağacık, Hüseyin Sarıbaş ve Çetin Sözer" görev aldı.
Kaynak: AA