Tanrıverdi Turgutlu'da 30 Mart'ı Değerlendirdi

AK Parti Manisa Milletvekili ve AK Parti MYKY Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu ilçe teşkilatıyla bir araya gelerek 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

Tanrıverdi Turgutlu'da 30 Mart'ı Değerlendirdi
Toplantıda Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Turgutlu Belediyesi eski Başkanı Serhat Orhan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
Geçtiğimiz yerel seçimleri, Cumhurbaşkanı seçimlerini ve genel seçimleri değerlendiren Tanrıverdi, Turgutlu ve Manisa sevdalarının bitmediğini ve bu sevdanın güçlendiğini ifade etti.

Tanrıverdi, "Geride bıraktığımız 30 Mart seçimlerinde gerek Turgutlu gerekse Manisa için gayretli çalışmaları için teşkilatımızın değerli üyelerine teşekkür ederiz. Yerel seçimlerin ardından hem Turgutlu hem Manisa için sonuçları gerekli kurumlarımız sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapmalıyız ve hatalarımızı görmeliyiz. Biz seçimi kazansak ta bu muhasebeyi yapacaktık. Muhasebe yapmadan başarıya ulaşamayız" dedi.

Tanrıverdi, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada ilk turda işi bitirmek istediklerini dile getirdi. Tanrıverdi,"Bildiğiniz gibi eskiden Cumhurbaşkanını TBMM seçiyordu artık bir ilk olarak Cumhurbaşkanını halk seçecek bu nedenle yeni seçilecek Cumhurbaşkanı aynı zamanda devlet başkanı olacak. Şimdiden bu seçim için teşkilatımız çalışmalara başladı.

İnşallah birinci turda işi bitirerek Cumhurbaşkanlık seçimlerinden başarılı bir şekilde çıkacağız. Bu seçimlerin ardından Türkiye, dünya devletleri arasındaki saygın yerini üst kademelere taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklamalarının ardından 2015 yılında yapılacak genel seçimleri değerlendiren Hüseyin Tanrıverdi, "Yeni düzenlemeyle birlikte dar bölge sistemiyle milletvekili seçimlerine gireceğiz. Dar bölge sistemi için çalışmalarımız sürüyor. Bu sistemi Mayıs ayının sonunda tamamlayarak seçimlere 1 yıl kala TBMM'ye getireceğiz. Partimiz 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını çok ciddi bir şekilde değerlendirmektedir" açıklamalarında bulundu.

"AYM BAŞKANI BİR SİYASİ HASIM GİBİ KONUŞTU"
Turgutlu İlçe Teşkilatı ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda da bulunan Tanrıverdi, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı'nın yaptığı açıklamalara karşı cevap verdi. Tanrıverdi:"Ben Hükümetimiz kanadından gelen açıklamaları destekliyor ve katılıyorum. AYM Başkanı orada daha çok yargı eksenli yargının geleceği adına konuşma yapmış olsaydı daha yerinde olurdu. Bir siyasi hasım gibi ifadeleri doğrusu hoş olmamıştır. AYM Başkanının kurumu adına konuşması daha hayırlı olurdu" diye konuştu.

Kaynak: İHA