Muğla'da Yamaç Paraşütü Şenliği

Milas'ta bu yıl ikinci kez düzenlenen ve 2 gün sürecek Yamaç Paraşütü Şenliği başladı.

Ören Mahallesi'nde bu yıl ikinci kez düzenlenen Yamaç Paraşütü Şenliği'ne Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, Hollanda, Rusya ve Polonya'dan 375 yamaç paraşütçüsü katıldı.

Alatepe pistine çıkan yamaç paraşütü tutkunları, sırayla atlayış gerçekleştirdi. Deniz kenarında belirlenen iniş noktasına yaklaşık 15 dakikalık uçuşun ardından inen pilotlar, deniz ve orman manzarasında uçma keyfi yaşadı.
Şenliğin açılışında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, amaçlarının ilçenin tanıtımını yaparak turizme katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Ören Doğa Sporları Derneği Başkanı Mustafa Atilla Döner ise şenliği ikinci kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Şenliğimizi Milas Belediyesi ile yapıyoruz. 5 ülkeden 375 kişi burada. Ören halkının kalkınması ve turizmin canlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu etkinliğe bir hobi olarak başladık ve çalışmalarımızı güzel bir noktaya getirdik" dedi.

- Paraşütüyle ormanlık alana düştü
Ören beldesindeki Alatepe'den paraşütle atlayış yaptıktan sonra ormanlık alana düşerek yaralanan Mehmet Ali Turan'ın (53), düşüş anı AA muhabiri tarafından görüntülendi.
Turan'ın düşmesinin ardından AKUT ekipleri kurtarma operasyonu başlattı. Kısa sürede Turan'ın düştüğü alana ulaşan ekipler, ağaçta mahsur kalan Mehmet Ali Turan'ın inmesine yardımcı oldu. Turan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA