Kartepe’nin Hedefi Sporda Birliktelik

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren spor kulübü başkanları ve yöneticileri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e tebrik ziyaretinde bulunarak birliktelik mesajı verdi.

Kartepe’nin Hedefi Sporda Birliktelik

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren toplam 17 spor kulübünün başkanları ve yöneticileri Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e tebrik ziyaretinde bulundu. Kartepe Belediyesi’nin spordan sorumlu belediye meclis üyesi Faruk Sarman öncülüğünde gerçekleşen tebrik ziyaretine ilçedeki kulüp yetkilileri eksiksiz katıldı.

Başkan Üzülmez’e hayırlı olsun dileklerinde bulunan kulüp başkan ve yöneticileri, Kartepe’yi spor alanında da zirveye taşıyacak, herkes tarafından benimsenecek, sporun tüm branşlarında faaliyet gösterecek sporda birlik sağlayacak bir kulüp takımı kurma hedefinde olduklarını belirttiler. Bu konudaki çalışmalarına belediyenin de destek vermesini isteyen kulüp yetkilileri, “Geçmiş yıllarda Köylü Mustafa, Köylü Yaşar, İzmitli Faruk, Oktay Po, Deli İbo, İshak Topçu ve Rambo Yusuf gibi başarılı sporcular çıkmıştı. Sporda birliktelik sağlayacak bu kulüp sayesinde yeni genç yetenekli sporcuları ilçeye ve ülke sporuna kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “17 kulübün başkanı hepsi tek ses olarak, inşallah hayırlı bir başlangıca karar verilmiş olur. Henüz kararlarınızı görmedim ama ilk adımınızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bizim ismimizin geçtiği yerde spor ön plana çıkıyor. Sporla özdeşleşmiş olduğumuz için ismimiz spor konusunda hep ön plana çıkıyor. Sporu seviyoruz. Bu manada inşallah Kartepe’de sizlerle beraber sporun bütün branşlarının Kartepe’de hayat bulmasını diliyoruz. Çok yetenekli genç ve çocuklara sahip olduğumuzu biliyoruz. Yüz bini aşan nüfusa sahip Kartepe’de bu nüfus içindeki genç ve sporcu kaynağı ile Türkiye’nin önemli ilçelerinden bir tanesi. Stadyumlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları gibi sporun rahat ve güvenli yapılmasına imkan sağlayacak zemin ve sahaları yapacağımızı seçim beyannamemizde açıklamıştık. Kartepe sahip olduğu değerler ve mevcut yapısına katkı verecek spor alanındaki yatırımlarımız yanında sizler gibi gönüllü kulüp başkanları ve yöneticilerimiz ile spor alanındaki bu gelişime destek verecek belediyemiz ile gençlerimiz daha rahat spor yapma imkanı bulacaklar. Sportif anlamda hem ilçemizi hem ülkemizi temsil edecek sporcuların çıkmasına yardımcı olacak bu çalışmalarda en önem hedef, gençleri spora kazandırarak çağımızın en büyük hastalığı olan kötü alışkanlıklarından kurtulmasına vesile olmaktır” dedi.

Amatör spor yöneticiliğinin zorluklarını bildiğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, “Bu zorluğun aşılmasının tek sebebi kişilerin spora olan düşkünlüğündendir. Dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Hep beraber madem siz bir oldunuz, bu birliğe güç katacak Kartepe Belediyesi olarak da beraberce iyi bir 5 yıl geçirmeyi temenni ediyorum. Geçmişte bir takım kararlar alınmıştı ama Kartepe’de geçmiş bütün belde ve mahalleleri kucaklayacak bir kulübe ihtiyacımız var. Kucaklama dediğimiz de onun ana kucağı belediye olabilir ama seyirci desteği, taraftar desteği ve moral desteği olması gereken bütün branşları içeren bir kulüp projemiz var. İnşallah sizin kararlarınız içinde bizim bu projemizi destekleyen bir karar vardır diye düşünüyorum. Ben hayırlı olsun diyorum ve her birinize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki dönemde de diğer ilçelerin gıpta ettiği bir Kartepe kulüpleri ve Kartepe spor hayat bulur diliyorum” dedi.

Kulüpler birliğinin aldığı kararları inceleyen Başkan Üzülmez, uygulanabilir kararları hayata geçirme hedefinde olduklarını da ifade etti.

Kaynak: İHA