Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Taksim dayatmasıyla insanın emeğine sahip çıkması gerekenler, ideolojik kamplaşma meydana getiriyor.

Gündoğdu Açıklaması
Emekçiler küresel emperyalizmin karanlık senaryolarına figüran yapılamaz" dedi.


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’na sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulundu. Bazı konfederasyonların Taksim dayatmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu: "Taksim dayatmasıyla insanın emeğine sahip çıkması gerekenler, ideolojik kamplaşma meydana getiriyor. Hatta Gezi'de olduğu gibi yeni bir kalkışma planlanıyor. Bu plan en fazla küresel emperyalizmin, faiz lobisinin, derin şebekelerin, illegal yapıların işine yarar. Emekçinin hakkı terör devletlerinin beklentisini karşılamakla elde edilemez. Emekçiler küresel emperyalizmin karanlık senaryolarına figüran yapılamaz. Bizim aslında karşı olduğumuz konu budur. Kapitalizmin suç ortağı olunmasına karşı çıkıyoruz. Kapitalizm insanı ve doğayı hedef alırken, değirmenine su taşımak neden? İnsanlığın üstüne çöken kapitalizmle mücadele yerine, oyuncağı haline dönüşmek neden?"
Gündoğdu, Taksim'i, emek ve dayanışmadan ziyade Türkiye'yi sıkıntılarla boğuşan, kaos içerisinde bir ülke gibi gösterilmesine hizmet eden bir araç olmaktan kurtarmak gerektiğini söyledi.

“ZULÜMSÜZ BİR DÜNYA İÇİN DİYARBAKIR”
1 Mayıs'ta Diyarbakır İstasyon meydanında olacaklarını ifade eden Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: "İnanıyoruz ki kutlayacağımız 1 Mayıs, çözüm sürecinin hızla yol almasına bütün insanlığın emek sarf etmesi ve dayanışma içerisinde olması gereken zulümsüz bir dünya, hakça paylaşım, insan onuru ve özgürlüklerin teminatı olan demokratik hukuk devleti konularında çalışanlar kaynaklı yeni bir sürecin başlamasına aracılık edecektir. İstasyon meydanından insanlığa daha adil, daha huzurlu daha müreffeh ve daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Uzunca bir dönem görmezden gelinen, haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için Diyarbakır'da olacağız. Kazandıklarımızı kutlamak ve yeni hak taleplerimizi haykırmak için İstasyon meydanını dolduracağız."
Kaynak: İHA