Ak Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi Açıklaması

AK Parti Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı'nın ilk kez halk tarafından seçileceğine dikkati çekerek "Bu nedenle yeni seçilecek Cumhurbaşkanı aynı zamanda devlet başkanı olacak" dedi.

Tanrıverdi, partisinin Turgutlu ilçe teşkilatını ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.
"Kaybettik diye Turgutlu ve Manisa sevdam bitmedi, aksine daha da güçlendi" diyen Tanrıverdi, Türkiye'nin önünde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanının daha önce TBMM'de seçildiğine, ilk olarak halk tarafından seçileceğine dikkati çeken Tanrıverdi, "Bu nedenle yeni seçilecek Cumhurbaşkanı aynı zamanda devlet başkanı olacak. Şimdiden bu seçim için teşkilatımız çalışmalara başladı.

İnşallah birinci turda işi bitirerek Cumhurbaşkanlık seçimlerinden başarılı bir şekilde çıkacağız. Bu seçimlerin ardından Türkiye, dünya devletleri arasındaki saygın yerini üst kademelere taşıyacaktır" dedi.

2015'te genel seçimlere, yeni düzenlemeyle birlikte dar bölge sistemiyle gidileceğini belirten Tanrıverdi, bu yönde çalışmaların sürdüğünü, mayıs ayı sonunda konunun TBMM gündemine geleceği bilgisini paylaştı.
Gazetecilerin AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın sözleri ile ilgili sorusuna Tanrıverdi, "Ben hükümetimiz kanadından gelen açıklamaları destekliyor ve katılıyorum. AYM Başkanı orada daha çok yargı eksenli, yargının geleceği adına konuşma yapmış olsaydı daha yerinde olurdu. Bir siyasi hasım gibi ifadeler hoş olmamıştır. AYM Başkanının Kurumu adına konuşması daha hayırlı olurdu" yanıtını verdi.

Kaynak: AA