Nak, Mağaradan Kurtardığı Ramazan Yörük’ü Ziyaret Etti

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde fotoğraf çekmek için girdiği mağaradan 86 saat sonra kurtulan Ramazan Yörük’ü NAK Kurtarma ekibi evinde ziyaret etti.

Nak, Mağaradan Kurtardığı Ramazan Yörük’ü Ziyaret Etti

Mihalgazi ilçesi Alpagut mahallesinde bulunan bir mağarada 86 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan Ramazan Yörük’ün kurtarılmasında görev alan NAK Kurtarma Ekibi Yörük’ü evinde ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Yörük, Kendisini kurtaranlar ekiplere teşekkür etti. İyileştikten sonra kurtarılmasında yardımcı olan herkesi ziyaret edeceğini ifade eden Yörük, “Nasip olursa hepsini tek tek dolaşacağım. Doktor olsun, benim yanımda saatlerce ilgilenenler olsun. Az değil, ben orada yatıyorum ama giriyor içeriye 8 saatten aşağı durmuyor kimse. Her şeyi, havadan sudan şeyleri konuşuyorduk. Beni uyutmamak için akla gelebilecek her şey. Yemeklerden konuştuk. Kabak yemeğini sevmediğimi söyledim. Ama bundan sonra yiyeceğim. Beni uyutmamak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Sürekli su içirdiler. Şekerime baktılar, serumlarımı değiştirdiler, nabzımı sürekli kontrol ettiler. Ama diyorum onlar olmasaydı ben yaşayamazdım. Buna kesin eminim. Hepsine tekrar diyorum, hepsi hakkını helal etsin. Elimden gelen her şeyi de yapacağım. Tek tek dolaşacağım, bulacağım hepsini” dedi.

“MAĞARA İÇİNDE TELSİZLE EŞİMLE KONUŞTUM”
Mağara içerisindeyken telsizle eşimle konuştuğunu anlatan Yörük, sözlerine şöyle devam etti:
“Herkes beni bitkin, baygın, böyle hayattan vazgeçmiş bekliyorlardı ama o arkadaşların sayesinde ben hayattan kopmadım. O arkadaşlar çok güzeldi. İnşallah Allah kimsenin başına vermez. Ama bu arkadaşları da Allah başımızdan eksik etmesin. Mağara çok dardı. İlkin Zeliş'le karşılaştık. Mağarada yalnız kalmıştım. Ancak bende korku diye bir şey yok. Artı tek idealim 'Ben buradan çıkacağım' diyordum. Bunu düşündüm hep. Bir de sesi duyunca 'Tamam dedim. Benim iş oldu. Bırakmayacağım kendimi.' Onlar da destek olunca bana olay bu noktaya geldi. Şuanda evde yatıyorum. Kızım, oğlum, eşim, çevremdeki insanlar bugünüme şükür. O mağaraya bir daha girmem, bitti. Benim için şuanda bütün her şey ailem. Başka bir şey yok şuanda. Ailem, eşim dostum. Daha bunun üzerinde de söz yok zaten."
Ramazan Yörük’ün kurtarılması sırasında çalışmaları yöneten NAK Eskişehir Birimi Lideri Ömer Canayakın ise ekibi ile ziyarette bulunduğu sırada Yörük’ün kurtarılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Ziyarette Yörük’e ‘Sen iyiysen biz mutluyuz, sen mutluysan biz de mutluyuz’ diyen Canayakın, "İhbarı alıp oraya gittiğimizde içeride biri var mı, gaz var mı? diye tereddütlü yaklaştık. Mağaracılık Federasyonu, UMKE, AKUT ve NAK olarak mağaraya girilmeye karar verildi.

İlk olarak mağaraya zayıf bir arkadaşımız girdi. Bu arkadaş mağaradakinin durumunun kötü olduğunu söyledi.

Biz bir an önce çıkarmayı hedeflemiştik. Fakat mağara ve tünel girişlerinin çok dar olmasından dolayı ilk etapta maalesef bunu yapamadık. Mağaranın, tünel ağızlarının birçok yerin genişletilmesi gerekiyordu. Türkiye'nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri geldi. Hep birlikte el ele vererek başarılı bir kurtarma operasyonu yaptığımızı düşünüyorum.

Kendisinin durumunu merak ettik. Bir daha haber alamamıştık çıkardığımız andan itibaren. Fakat geldik gördük ki sağlık durumu gayet iyi. Onun sağlıklı olması bizi çok mutlu ediyor, inanılmaz bir haz veriyor. Tüm ekibim adına kendisine geçmiş olsun dileklerimi sundum. Mutluyuz. Gururluyuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA