Muğla ve Aydın'daki Kuduz Karantinası Kalktı

Milas ilçesine bağlı Akkovanlık Mahallesi'nde bir köpeğe saldıran tilkinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine Milas, Yatağan ve Aydın'ın Çine ilçesinde uygulanan karantina sona erdi.

Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Kasım 2013'te uygulanan kuduz karantinasının yeni vaka görülmemesi üzerine sonlandırıldığını kaydetti.

Çelik, Akkovanlık köyündeki hastalığın görüldüğü işletmeden elde edilen sütlerin imha edildiğini, karantina süresince vatandaşların hastalık hakkında bilgilendirildiğini ifade etti.

Diğer işletmelerdeki sütlerin pastörizasyon ve sterilizasyon işlemlerinden sonra tüketimine izin verildiğini belirten Çelik, karantina süresince bölgede hayvan ticaretinin yasaklandığını hatırlattı.
Çelik, açıklamasında, "Köydeki 83 köpek ve 876 büyükbaş hayvana kuduz aşısı yapıldıktan sonra yeni bir vaka görülmemesi üzerine karantinanın kaldırılması kararı verildi" ifadesini kullandı.
Milas'ta Akkovanlık Ortaköy, Çallı, Çamlıyurt, Olukbaşı, Kayabaşı, Kargıcak mahalleleriyle Yatağan'ın Turgutlar Mahallesi, Aydın'ın Çine ilçesindeki Işıklar, Ovapınarı ve Hatipkışlası mahalleleri 30 Kasım 2013'te Kuduz Risk Bölgesi ilan edilmişti.
Kaynak: AA