Konya'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Yoğun İlgi

Edirne Valiliğinin çeşitli birimlerinde çalışan 5 aday memur, yemin ederek memuriyete başladı.

ya Büyükşehir Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Bütün Diller O'nu Söyler' programında Dünya Birincisi Hafız İshak Danış, Yasir Ünlü, Sami Savni Özer ve Grup Dergah yer aldı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki programda, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin tüm Türkiye'de idrak edildiğini hatırlattı.
Büyükşehir Belediyesi olarak Konya merkezde ve yeni metropol olan bazı ilçelerde düzenledikleri programların büyük coşkuyla idrak edildiğini vurgulayan Akyürek, yapılan etkinliklerin amacının Hazreti Peygamber'i anlamak ve onun yolunda gitme duygusunu sağlamlaştırmak olduğunu kaydetti.

"Hazreti Peygamberi tam anlasaydık, birbirimize tebessüm etmeden geçmezdik, selamlaşmanın sünnet olduğunu unutmazdık. Yetimin başını okşamanın, komşunun hukukunu gözetmenin, aile içinde muhabbetle muamele etmenin, küçükleri sevmenin, büyüklere her zaman şefkat, merhamet ve saygı duymanın önemini hep birlikte bütün insanlar olarak kavrardık" diyen Akyürek, Kutlu Doğum Haftası programlarının bu eksikleri gidermeye, yeni bir dirilişe ve yeni güzelliklere vesile olmasını dilediğini söyledi.

Dünya Birincisi Hafız İshak Danış'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Yasir Ünlü'nün sohbeti, Sami Savni Özer ve Grup Dergah'ın ilahileri ile duygu dolu anlar yaşandı.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda katılımcılara 40 hadis kitapçığı hediye edilerek gül şerbeti ikram edildi.
Kaynak: AA