Kaldırıma Oturup, Kitap Okudular

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde okuma alışkanlığına dikkati çekmek için kaymakam, belediye başkanı ve iki lisenin öğrencileri, cadde kenarındaki kaldırıma oturup bir saat boyunca birlikte kitap okudu.

Elmadağ Gazi Şahin Anadolu Lisesi ve Elmadağ Anadolu Lisesi tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen "Elmadağ Kitap Okuyor" etkinliğine katılarak destek veren Kaymakam Resul Kır, ilçe genelinde öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanabilmeleri için okullarda kitap okuma saatleri uyguladıklarını belirtti.

Kır, "Geçen yıl bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızda, birer saat de olsa senede bir veya iki gün kitap okuma faaliyeti yapmıştık. Bu sene de bunu caddelere indirelim sokaklara indirelim dedik. Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle beraber kitapları elimize aldık sokak ve caddelerde bir saatliğine kitap okuduk. Buradaki hedefimiz kitap okumanın önemini insanlarımıza anlatmaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gazi Şahin ise "Güzel ve anlamlı bir proje olmuş. Bu güzel etkinlikten dolayı okul yönetimini ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

2 binin üzerinde kitap okuduğunu ve her fırsatta bu sayıyı arttırmaya önem verdiğini belirten Şahin, "Kitap okuyan, ona önem veren bir ailede yetişen çocuk kitabı sever. Okuma zevkinden yoksun olan insanlar ne yazık ki karanlık bir dünyada yaşıyor gibidir. Bu insanların fikirleri ve konuşmaları basit bir düzeyde kalır. İstediklerini etkili ve güzel bir şekilde anlatamazlar. Yüksek fikirleri anlamakta güçlük çekerler. Aydın kişilerin arasına girdikleri zaman varlıklarını duyuramazlar. Bu nedenle küçük yaşlardan itibaren çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Kitaplar insanın en iyi dostudur" ifadesini kullandı.
Elmadağ Anadolu Lisesi öğretmeni Filiz Kılıçarslan, okuyan bir nesil yetiştirmek istediklerini, bu konuda okulda ve dışarıda değişik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kitap okuma konusunda, büyüklerin dikkatini çekmek istiyoruz. Bu yüzden sokağa çıkarak, cadde üzerinde kitap okuyoruz" görüşünü paylaştı.
Öğrencilerden Bilal Kal da ülkedeki düşük kitap okuma alışkınlığına dikkati çekmek istediklerini dile getirerek, bu konuda örnek olmayı amaçladıklarını vurguladı. Kal, "Biz kitap okumayı çok seviyoruz. Ülkemizde fazla kitap okuma alışkanlığı yok. Bunu vurgulamak için burada toplandık. Elmadağ'da iki liseyle beraber, cadde üzerinde kitap okuyarak örnek olmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Cadde üzerindeki esnaflardan Bayram Yalçınkaya ise etkinliğe destek vererek, "Okuma alışkınlığı, bizim uzak olduğumuz, ihmal ettiğimiz bir alışkanlık. Bu aktivite kitap okuma hususunda çok güzel oldu. İnşallah herkese örnek olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA