Erdoğan: Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kâr kalmaz

İsim vermeden Gülen cemaatine yönelik mesajlar veren Başbakan Erdoğan, Müslümanların kardeşlerini sırtlarından hançerlemeyeceğini belirterek, “Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kar kalmamıştır” dedi.

Erdoğan: Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kâr kalmaz
İsim vermeden Gülen cemaatine yönelik mesajlar veren Başbakan Erdoğan, Müslümanların kardeşlerini sırtlarından hançerlemeyeceğini belirterek, “Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kar kalmamıştır” dedi.

Başbakan Recep Erdoğan, Önder Vakfınca Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Kardeşler birbirlerini incitmez, kardeşler birbirlerinin hukukuna tecavüz etmezler. Kardeşler birbirlerine kem gözle bakmaz, birbirlerini horlamazlar. Kardeşler birbirini unutmaz, birbirinin acı ve sevincine sırtlarını dönmezler.

Filistin senin kardeşindir, Suriye senin kardeşindir. Somali senin kardeşindir, Irak senin kardeşindir, Afganistan senin kardeşindir, Myanmar senin kardeşindir, Bangladeş senin kardeşindir. Müminler kardeşinin kuyusunu kaymazlar. Müslümanlar kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler.

Başörtüsüne sırtını dönüp, imam hatip davasına, büyük ve bağımsız Türkiye davasına bigane kalıp, zalimlere tebessüm edenler, Arafat'ta verilen söze muhalefet etmişlerdir. Müslümanlar'ın seslerini gizlice dinleyenler, mahremlerine girenler, Müslümanlar'ın evlerini gizlice gözetleyenler, sonra bunları ve tehdit ve şantaj olarak kullananlar, bırakınız ayetleri, bırakınız hadisleri insana ait ne kadar şerefli değer varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir. Hiçbir ihanet o hainlerin yanına kâr kalmamıştır.

Onlar için beddua değil, onlar için dualar etmenizi istiyorum. Onların da gerçeği görebilmesi için, nasıl aldatıldıklarını idrak etmeleri için onlara şefkat ve merhametle yanaşmanızı rica ediyorum.

Bizim milletimiz hiçbir zaman mücadele ruhundan vazgeçmedi. İnanıyorsanız muhakkak üstünsünüz. Siz bu topraklarda garip değilsiniz, paya değilsiniz.

Sesi çok çıkanın, parası bol olanın, sokaklarda terör estirenlerin haklı olduğu Türkiye artık hafızalarda acı bir hatıra olmuştur. Bu ülkenin sahibi belli zümreler, belli güç odakları, belli çeteler değil; 77 milyonun tamamıdır. Herbirinizin bu şuurla hareket etmenizi temenni ediyorum.

Türkiye'nin şiddete değil ilme kendisini vakfetmiş gençlerimizi karşımda görüyorum. Rabbim hepinizden razı olsun.

Artık katsayı yok. Üniversitelere en güçlü şekilde girmenizi istiyorum. Bir an önce hayata katılmanızı istiyorum. Sizleri en önde görmek istiyorum.