Yunan Sahil Güvenlik Ekiplerinin Tekneye Ateş Açması

Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası yakınlarında, Sahil Güvenlik ekiplerinin kaçak taşıdığından şüphelenerek tekneye ateş açması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Türk kaptanın cenazesi, memleketi Hatay'a gönderildi.

Kos Adası'daki adli işlemlerinin ardından dün Bodrum Yeni Liman'a getirilen Mustafa Ateş'in cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştı. Ateş'in cenazesi, otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak memleketi Hatay'a götürüldü. Cenazenin Hassa ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Mustafa Ateş'in ağabeyi İsmail Ateş, gazetecilere, cenazeyi Kos Adası'ndan güçlükle alabildiklerini söyledi.

Kardeşinin cenazesine Yunanistan'da otopsinin yanı sıra estetik müdahale yapıldığını iddia eden Ateş, "Yunan yetkililerinin Türk yetkililerine verdikleri otopsi raporu yok. O nedenle buradaki adli tıpa geldik. Detaylı bir adli tıp raporu istedik" dedi.

"Yunanistan yetkililerinin verdiği raporda hiçbir açıklama yapılmamış. Vücudunda 3 kurşun olduğu söyleniyor ama bir de estetik müdahale yapılmış" diyen Ateş, şunları kaydetti:
"Belki başka kurşunlar da var. Şimdi adli tıp raporunda her şey açığa çıkacak. Şimdilik görünen 3 kurşun ama estetik müdahale olduğu için daha fazla kurşun olabilir. Adli tıp yetkilileri, ilk adli tıp incelemesi Yunanistan'da yapıldığı için işin uzayacağını söylüyor."
Ateş, şöyle konuştu:
"Yunanistan Sahil Güvenlik ekibinden iki asker ve bir rütbelinin açığa alındığı bilgisini aldık. Kurşunları önden yemiş. Sağ ve sol omzunun altında iki kurşun var. Bir de kafasında. Kaçarken vurulduğu söyleniyor ama kurşunların hepsi önden isabet etmiş. Bunu nasıl açıklayacaklar, onu bilmiyorum."
Ateş, adli soruşturma için Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını, gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA