Yaş Çay Alım Kampanyası 26 Nisan Tarihinde Başlıyor

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 2014 yılı yaş çay alım kampanyasını 26 Nisan Cumartesi günü açacaklarını belirtti.

Yaş Çay Alım Kampanyası 26 Nisan Tarihinde Başlıyor

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın toplantısında sezon hazırlıklarını değerlendirdi. Sütlüoğlu, 2014 yaş çay alım kampanyasını 26 Nisan Cumartesi günü açacaklarını ifade ederek “30 Mart'ta çaylıkların üzerine kar yağdı. Bir bölümü yandı. Soğuklar devam ettiği için sezon başlangıcı ertelenmiş oldu. Nisan ayı içinde sezona başlamayı planlıyorduk. Bu yıl artık hemen hemen sezona hazır durumdayız. 26 Nisan Cumartesi itibariyle kampanyayı başlatıyoruz. Çay almaya başlayacağız. Tüm fabrika ve alım yerlerimiz hazır. Gelen çayları alacağız. Maksadımız çaylar taze iken ilk sürgünün toplanmasıdır. En kıymetli ürün ilk sürgündür. Bu sürgünden mümkün olduğu kadar alıp, çok değerli, kaliteli çaylar yapmak istiyoruz. Bu çayları değeri ile piyasaya süreceğiz. Biz Cumartesi çay almaya başlayacağız. Çayını erken getiren üreticilerimize çay taban fiyatının üzerinde ilave olarak kilosuna 1.5 TL para vereceğiz” dedi.

ÇAY ALIMLARINDA SAAT UYGULAMASI
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz yıl devreye konulan randevulu sistemin bu yıl geliştirilerek saatli alım uygulamasına geçileceğini belirterek “Bu yıl bir ilke imza atarak çayları alım noktalarında biriktirmeden direk üreticimizden alıp kamyonlar ile fabrikalara taşıyacağız. Bu şekilde çayın kalitesini korumuş olacağız. Bu sistemin uygulanabilmesi için bu yıl ilk kez saatli alım uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üreticilerimizden belirlenecek saatlerde topladıkları ürünlerini bize ulaştırmalarını isteyeceğiz” diye konuştu.

ÇAYKUR BEYAZ ÇAY ÜRETECEK
Sütlüoğlu, Çaykur olarak bu yıl ilk kez beyaz çay üretmeyi planladıklarına vurgu yaparak “Beyaz çayla ilgili çalışmalarımız var. Bir miktar beyaz çay üretmeyi planlıyoruz. Bu güne kadar hayata geçirememiştik. Beyaz çay çayın sadece tomurcuğundan yapılan bir çaydır. Tek tek toplanıp teslim edilmesi gerekiyor. İyi bir fiyat verip peşin ödeme ile bu tomurcukları üreticimizden alacağız. Çok değerli ve pahalı bir çaydır. Vatandaşımız su tomurcukları toplayıp bize getirirse beyaz çay üretimini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Elle toplanması gerekiyor. Tomurcukların ezilmemesi gerekiyor. Kilosu 250 TL’nin altında olmayacak“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA