Vali Barut ve Başkan Aydın Sıcak Çermik’te İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın, Sıcak Çermik’te incelemelerde bulundu.

Vali Barut ve Başkan Aydın Sıcak Çermik’te İncelemelerde Bulundu

Sivas Belediyesi Sefa Otel’de düzenlenen sabah kahvaltısıyla başlayan gezi programına Vali Barut ve Başkan Aydın’ın yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve ilgili kurum amirleri ile yetkililer katıldı.

Kahvaltının ardından heyet, kaplıca suyunun çıkış noktası başta olmak üzere, çermiğin beyni konumundaki eşanjör dairesi, Sefa ve Çamlıca Otellerinin oda, havuz, banyo ve hamamları ile bölgeye yapılan özel yatırımların tesislerini gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Gezi ve incelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Vali Alim Barut, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde kaplıcalar bulunduğunu hatırlatarak, bunların içerisinde Sivas Sıcak Çermik’in ayrı bir özelliği ve güzelliği olduğunu söyledi.

30 yıl öncesinde de burasının bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Vali Barut, “Buradaki Allah vergisi şifalı suyu vatandaşın hizmetine daha kolay nasıl sunabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Sivas’ın en önemli potansiyellerinden birisi olan Sıcak Çermik’in, istenilen düzeyde ekonomi ve turizme yansıtılamadığını ifade eden Başkan Aydın ise, valilik, belediye, il özel idare ve özel sektörle ortak hareket ederek çermiğin Sivas ekonomisine kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Kaynak: İHA