Uşak Kom Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu madde nakli, ticareti ve kaçak akaryakıt suçlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda kaçak mallara el koyarken, bir çok kişide göz altına alındı.

Uşak Kom Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

İlk olarak üç ay süren titiz çalışma sonucunda Uşak KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 1 Kilo 53,5 gram ağırlığında uyuşturucu esrar maddesi ele geçirerek el koydu. Operasyonlarda yakalanan şahıslar “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uşak KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen gün yaptıkları farkı operasyonlarda bir çekici ve dorsesinde plastik bidonlar içerisinde 20 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirirken, araçta bulunan 2 şahıs hakkında “Akaryakıt Kaçakçılığı” suçu kapsamında soruşturma başlattılar.

Diğer bir operasyonda ise kamyon içerisinde bulunan koli halinde bisikletler altına gizlenmiş 42 bin paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçiren ekipler, kamyonda bulunan 2 şahıs hakkında “Sigara Kaçakçılığı” suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Aynı gün farklı bir kamyonetin alt kısmına özel bölüm yapıldığını tespit eden ekipler, yapılan aramada 16 bin 500 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirdiler ve kamyonette bulunan 2 şahıs hakkında “Sigara Kaçakçılığı” suçu kapsamında soruşturma başlattılar.

Uşak KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yolcu otobüslerinde yaptıkları uygulamada bir otobüsün üst bagaj kısmında siyah renkli poşet içerisinde, 565 gram ağırlığında esrar maddesi bulunarak el koydular. Maddenin sahibi olan bir şahıs yakalanarak, “Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan hakkında soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA