Ukrayna: Rusya ile savaşmaya hazırız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa, Moskova yönetiminin Ukrayna sınırında tatbikat yapma kararıyla ilgili olarak, Rusya ile savaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Ukrayna: Rusya ile savaşmaya hazırız
Deşçitsa, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yaptığı açıklamada, askeri tatbikatın bölgedeki durumu fazlasıyla kızıştırdığını söyleyen Deşçitsa, 'Rusya'nın Kırım Yarımadası'nı ilhak etmesinin kendilerine ders olduğunu' vurguladı.

'Bu tecrübeyle Ukrayna'yı istila etmeleri durumunda Rus birlikleriyle savaşırız' diyen Deşçitsa, 'Ukrayna halkı ve ordusunun bunu yapmaya hazır olduğunu' kaydetti.

Deşçitsa, 'Tatbikatının, Ukrayna sınırına daha önce planlanandan daha yakın bir bölgede yapıldığını' da belirterek, Rus askerlerinin bölgeden çekilmesini istedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, güney ve batı bölgelerinde askeri birliklerin tatbikata başladığını açıklamış, Ukrayna hükümetinin doğu bölgelerinde terör operasyonuna başlamasının endişe verice olduğunu belirterek, 'Bu sebeple Rusya'nın bu tür gelişmelere tepki vermek zorunda olduğunu' belirtmişti.
Kaynak: AA