Türk Dostu İngiliz, Toprağa Verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde oturan ve 6 gün önce rahatsızlanarak Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılan Emekli Hava Subayı Stephen Cecil Boulton’un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından organları bağışlanmıştı.

Türk Dostu İngiliz, Toprağa Verildi
İngiliz Subay, Toparlar'da toprağa verildi.


22 Nisan'da beyin ölümü gerçekleşen Stephen Cecil Boulton'un cenazesi, organlarının alınmasının ardından, ailesi tarafından teslim edildi. Stephen Cecil Boulton'un vasiyeti üzerine cenazesi, Köyceğiz ilçesi Toparlar mahallesinde islami usullere göre toprağa verildi.

Cenaze nedeniyle Toparlar camiinde tören düzenlendi.

Cenaze namazının ardından Stephen Cecil Boulton Toparlar mezarlığında toprağa verildi.

Eşinin vasiyeti ile İslami kurallara göre 10 yıldır yaşadığı Toparlar'da defnedildiğini söyleyen Stephen Cecil Boulton'un eşi Paula Boulton, "Eşim Köyceğiz'i çok seviyordu. Öldüğünde de islami usullere göre burada toprağa verilmek istediğini vasiyet etti. Bizde son isteğini gerçekleştirdik" dedi.

Stephen Cecil Boulton'un her Perşembe günü saat 14.00'de Türkçe kursuna gittiğini söyleyen Paula Boulton, "Bizde eşimin vasiyeti üzerine, Türkçe kursuna gittiği gün ve saatte, Türk geleneklerine göre toprağa verdik. Eşim bölge insanlarını çok seviyordu ve buranın kültürünü öğrenmeye çalışıyordu" dedi.

Cenazeye katılan Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise Stephen Cecil Boulton'un derneklerine üye olduğunu ve çok sevilen birisi olduğunu söyleyerek, "Stephen Cecil Boulton, organlarını bağışlayarak Türkleri ne kadar sevdiğini bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

Kaynak: İHA