Toprakla Dolan Süs Havuzu Merak Konusu Oldu

Eskişehir Valiliği binasının arkasında bulunun ve çevresinde çay bahçesi olan havuzun toprakla doldurulması günlerini burada geçiren vatandaşların eleştirilerine sebep oluyor.

Toprakla Dolan Süs Havuzu Merak Konusu Oldu

Valilik meydanında bir süre önceci yapılan yeni çevre düzenlemeleri sırasında bina arkasında bulunan ve güzel görüntüsü ile çevre sakinlerinin rağbet ettiği çay bahçesi ortasındaki havuz toprakla dolduruldu. Bu bölümde de bir düzenleme yapılması beklenirken, aradan geçen uzun süreye rağmen havuz alanı olduğu gibi bekletildi. Çevre düzenlemesi nedeniyle üzeri toprak ile kapatılan havuzun bulunduğu alanda başlamayan çalışmalar görüntü kirliliği oluşmasına neden oldu. Ayrıca toprak ile kapatılan bölge, yağmur yağışı sonrasında çamurlu bir alana dönerken, atılan çöpler yüzünden de görüntü kirliliğine sebep oluyor. Valiliğin, çevre düzenlemesi nedeniyle kapatıldığı öğrenilen havuzun ve arka bahçenin bakım onarıma neden geçilmediği ise merak konusu oldu.

Eskişehir’de valilik binasının arkasından bulunan havuzun kapatılması bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Havuzun valilik arka bahçesine bir güzellik kattığını ifade eden bazı vatandaşların ise çay bahçesinde görmüş oldukları yetkililere konuyla ilgili şikayetlerini ilettikleri öğrenildi.
Kaynak: İHA