Piyanonun Dili Nazım’da Çözüldü

Ünlü Piyanist Fazıl Say, 23 Nisan’da sevenleriyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Piyanonun Dili Nazım’da Çözüldü
Sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik gecesi yaşatan Say, bestelediği ilk şarkıları da dinleyenlerle buluşturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şerefine konserine Mozart’ın bestesi olan “Daha dün annemizin” şarkısını çalarak başladı.


Say’ı dinlemek için saatler öncesinden salonu dolduran binlerce müzikseverin yanı sıra konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve eşi Gülşah Balbay da katıldı.

Klasik müziğin dev ismi Fazıl Say, Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı. İki bölümden oluşan konserde Say, ilk olarak “Dört Şehir” olarak adlandırdığı kısımda dinleyenleri Sivas, Hopa, Ankara ve Bodrum’a götürdü. Sivas kısmında Madımak’a değinip, Ankara’da manevi hüznü notalarıyla anlatan Say, dinleyenleri Hopa’da düğün sahnesine ve Bodrum’da barlar sokağına götürerek de eğlenceli dakikalar yaşattı. Genç Müzisyen Dorukhan Doruk’un viyolonseliyle sunduğu besteler dinleyenlerden de tam not aldı.

Konserin ikinci kısmında, ünlü şairlerin yıllar önce yazdığı şiirleri besteleyerek Vokal Serenad Bağcan’ın sesiyle ölümsüzleştiren Say, 24 yıl önce bestelediği bu parçaları da dinleyenlerle buluşturdu. Konsere Yenimahalle Belediyesi tarafından kültür merkezinde adı yaşatılan Usta şair Nazım Hikmet’in Memleketim adlı şiire yaptığı bestesiyle başladı.

Say, albümünde yer alan, Metin Altıok, Cemal Süreyya, Ömer Hayyam, Can Yücel, Pir Sultan Abdal, Orhan Veli ve Muhyiddin Abdal’ın şiirlerine yaptığı birbirinden değerli besteleri ardı ardına çalarak sanatseverlerden tam not aldı.

SAY’DAN, BALBAY’A ŞARKI
Ünlü Şair Can Yücel’in 12 Mart döneminde hapis yatan Deniz Gezmiş için yazdığı “Sardunyaya Ağıt” şiirini besteleyen Say, bu bestesini 5 Yıl boyunca haksız yere hapis yatan Mustafa Balbay için çaldı

Kaynak: İHA