Niğde Heyeti Heyeti Deneyim İçin Kayseri'de

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve beraberindeki heyet Kayseri'yi ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştü.

Niğde Heyeti Heyeti Deneyim İçin Kayseri'de
Belediye Başkanı Akdoğan seçimler sonrası ilk ziyaretlerini tecrübe ve birikimlerinden faydalanmak için Başkan Özhaseki'ye yaptıklarını belirtti.

Başkan Özhaseki de şehirleri büyütmenin yolları hakkında açıklamalar yaptı.
Kayseri'yi ziyaret eden Niğde heyetinde, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın yanı sıra AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, merkez ilçe başkanı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve belediye meclis üyeleri yer aldı. Niğde heyeti ile bir süre görüşen Başkan Mehmet Özhaseki, Anadolu'daki hemen hemen tüm illerin sıkıntıda olduğunu ve küçüldüklerini söyledi.

Başkan Özhaseki, "Bazı illerin avantajları var; ama bizim gibi vilayetlerin sadece insan avantajı var. Şehirlerde özel bir gayretle ortaya çıkıp büyük projeler yapıyorsanız şehirler gelişiyor ve büyüyor. Yoksa yerinde sayıyor veya geriliyor. İnşallah iyi işler yaparız ve bu vesileyle şehirlerimizi büyütürüz" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en başarılı belediyelerden birisi olduğunu belirterek, "Sizi tebrik ediyoruz. İlk ziyaretimizi Kayseri Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirmek, deneyim paylaşımı noktasında sizlerle beraber olmak istedik" diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan'ın şehri büyütmek için neler yapılması gerektiğine ilişkin sorusu üzerine her şehrin öncelikle ciddi bir çalıştay yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Özhaseki, "Bu çalıştaya Niğde'de söz söyleyebilecek herkesi davet etmek gerekir. Niğde'nin avantajları nedir, dezavantajları nedir, uzun bir çalışmayla ortaya çıkar. İnsanlar bir şehirde ne ararlar veya neden göç ederler işte o çalışmada bunların ortaya çıkması ve bu doğrultuda çalışma yapılması gerekir" dedi.

Ziyarette ayrıca her iki başkan tarafından karşılıklı hediyeler verildi.

Kaynak: İHA